Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Sykdom >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Sykdom
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen © Tone Andreassen © Kai A. Quante
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Syk eller bare sjenert kampfisk?
1  

Karpeg
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Hei, jeg har hatt kampfisken min i litt over 24 timer nå. Har et 20L akvarium med filter, varmekolbe, lys, godt beplantet og svart grus. Det var oppe og filtrerte i 14 dager med planter, varmekolbe og aquasafe tilsatt. Kampfisken min er helt hvit med litt blåskjær på enden av finnene, en crowntail. Dama i dyrebutikken sa han hadde oppført seg litt slapt de siste dagene men «nå var han kvikk» når jeg hentet han(reddet han fra et bittelite plastkar).. Han var veldig interessert i både varmekolben og plantene, og jeg tenkte at nå var han glad. Men... han begynte å legge seg på bunnen og gjemme seg. Skrudde av lys fordi jeg har hørt det kan stresse dem, men likevell lå han bare på bunnen nesten helt stille. Han har ikke spist og ikke vist noe interesse for mat :( Har prøvd både flakfor og små kuler. Når jeg gikk inn på rommet noen timer siden så jeg at han svømte litt rundt og da ble jeg så glad, men med engsng han fikk øye på meg gjemte han seg igjen. Er han en sjenert kar eller er noe galt? Ser han er ganske rød rundt «avføringshullet(?)» men vet ikke om dette bare synes godt fordi han er hvit.

Sliter forresten også med å få opp temperaturen på vannet. Har satt kolben til 26 grader nå men hver gang jeg måler vannet er det på 23 grader... noen tips til å øke temperaturen i vannet?

Håper på raskt svar!

 
Postet 05.09.2019 kl. 22:09
[Rapportér innlegg]
2  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
To uker er for lite til å kjøre inn akvariefilteret, det tar rundt fem uker.

For å øke temperaturen er det vel bare å skru opp varmekabelen. Hvis den gir 23 grader når du har den på 26, så gir det kanskje 26 hvis du skrur den på 29? Det kan også hende at knotten som du stiller temperaturen med lar seg kalibrere. Les bruksanvisningen.

Det er ikke umulig at han syns det er skummelt med nytt hjem. Det høres ut som du har gitt ham minst ett gjemmested, men jeg anbefaler å ha mange; Gjerne mye planter i akvariet, spesielt i det øverste sjiktet. Du bør også ha mørk bunn, og minst én side som er tildekket med en mørk bakgrunn.

Sjekk gjerne ut hjemmesiden min, der har jeg samlet en del tips og triks for å holde kampfisk.

 
Postet 07.09.2019 kl. 23:31
[Rapportér innlegg]