Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Snegler/skalldyr
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Jon-Magnus Thorbjørnsen © -mette-
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Reker/Krabber, Snegler
Søk
Siste innlegg
Ancistrus og dvergkreps. problem?
1  

DistantMind
Medlem male.gif
Fra: stavanger
Kjøpte nettop to dvergkreps (1-1,5cm) til 60Liters karet mitt. Ancistrusen min (10cm-ish) kommer for øyeblikket dårlig overens med dem. Den forsynte seg med skalldyrpellets'ene jeg hadde kastet oppi til dem, og i prosessen trengte den ene opp i et hjørne, som førte til at den kløp ancistrusen i et av hornene, og deretter i halen mens den svømte vekk. Nå jager ancistrusen krepsen hver gang den kommer nær, og det ser ut som krepsen oppsøker den med vilje. Kommer dette til å bli et problem, eller vil det roe seg med tid ettersom de akkurat er introdusert i tanken og kanskje trenger litt tid å roe / tilvenne seg?

Fant ingen informasjon i skalldyrbasen om denne arten.

 
Postet 16.10.2019 kl. 15:25
[Rapportér innlegg]
2  

DistantMind
Medlem male.gif
Fra: stavanger
Ting ser ut til å ha roet seg ned litt nå som krepsen har blitt bedre kjent med karets mange gjemmesteder. Nå ser jeg en kreps sånn i ny og ne, men liker ikke at ancistrusen ser ut til å ha god smak for skalldyrpelletsene.
Jeg la oppi en ekstra rot med flere små hull som ancistrusen ikke kommer seg inn i. Greit å ha noen steder de kan skifte skall i fre og ro.

 
Postet 16.10.2019 kl. 18:45
[Rapportér innlegg]
3  

DistantMind
Medlem male.gif
Fra: stavanger
Ser ut til å fremdeles være konflikter. Hver gang kreps møter ancistrus blir det angrep fra den ene eller den andre. Stort sett er det ancistrus som er provokatøren nå. Håper ikke dette blir en trend under hver foring, men regner nesten med det.
Har uansett tenkt å skaffe noen reker, og har zebrasnegler, så strengt tatt trenger jeg ikke ancistrusen (den kom med et nanokar jeg kjøpte på Finn) men jeg tenkte det hadde vært kult å ha noe litt større som gikk fint i lag med den mindre fisken.
Burde jeg omplassert ancistrusen?

 
Postet 16.10.2019 kl. 19:13
[Rapportér innlegg]
4  

Leif Tinnesen
Medlem male.gif
Fra: Berg i Østfold
2 så "hissige" arter bør gå sammen i et mye større akvarium, hadde døm i 240 liter. men lell var det knuffing når det ble mata
Reker å kreps er en dårlig kombo i et så lite akvarie, om du da ikke har råd til å kjøpe flere reker

(Sist endret 24.10.2019 kl. 23:59 av Leif Tinnesen )
 
Postet 24.10.2019 kl. 23:56
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)