Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Simon Sjursen © Bjarne Sætrang
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Nybegynner med reker
1  

Rekemama
Medlem female.gif
Fra: Luster
Hei!

Jeg er ny i aqua-hobbyen. Jeg har blitt oppmerksom på at det finnes mange fine reker der ute. Har gått til innkjøp av et 18L akvarium, og planlegger å ha 10 reker, en snegle og et par småfisker. Har lest mye om reker og hvordan man må "cycle" (vet ikke hva dette kalles på norsk?) vannet for at det skal opparbeide de riktige parametrene for at rekene skal trives. Jeg har fylt akvariet med grus, drivved, to Anubias, en Microsorum Pteropus og mose. Pluss en gammel keramisk sikringskolbe funnet i fjæra (kokt, skrubbet og kokt igjen før den kom i tanken) som kan fungere som en hule, og et lite glass-matfat. Akvariet ble fylt med vann fra springen, vi har kildevann så klor burde ikke være et problem, men jeg hadde oppi litt aquasafe bare for å være sikker. Og filter er såklart på plass.

Og nå har jeg kommet til hva jeg lurer på (endelig hehe). Er det noe annet jeg burde gjøre for å klargjøre akvariet før rekene kommer, eller kan jeg nå bare la det stå slik at alle vannverdiene kommer dit de skal, og den riktige bakterieveksten fremkommer? Jeg er redd for å kanskje ha glemt noe/ikke fått med meg vitale steg. Det hadde vært så trasig hvis rekene kommer, også trives de ikke/overlever ikke.

Hilsen spent soon-to-be rekemama!

 
Postet 20.10.2019 kl. 15:41
[Rapportér innlegg]
2  

Kaia Celine
Medlem female.gif
Fra: Stavanger
Hørres jo veeeldig bra ut, spør du meg!

Ka type reker e det du tenke å ha? Hadde just typ 40 reker, og gjor en gigatabbe med å sleppa oppi _to_ tigerbarber i karet då de "måtte" følga med det nya karet eg har kjøpt. Aldri igjen;-)

 
Postet 03.12.2019 kl. 00:39
[Rapportér innlegg]
3  

Ciklide
Medlem female.gif
Fra: Norge
For å få bakteriekultur i filteret må du tilføre "mat" til filterbakteriene.
Du kan lese deg opp på og bruke Salmi eller du kan fore bittelitt med fiskemat.

Anbefaler også rekesikre svampefiltre.

 
Postet 03.12.2019 kl. 12:26
[Rapportér innlegg]