Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Janne Ekström © Morten Kirkevåg © Stig Rune Rostad
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Hjelp - fordelaktige bakterier
1  

Akvarist - X
Medlem male.gif
Fra: Sandvika
Hei,

Har nå hatt 120L akvarium et oppe i 2 uker etter rask "pille aktivering" for de positive bakteriene. Passet på godt vedlikehold, sunne lys, plante og foringsforhold. De 7 fiskene ser fornøyde ut og sirkulasjonen i tanken er god.

Men - igår merket jeg at sirkulasjonen hadde blitt litt tett pga. litt alger i filteret som jeg hadde oversett å rengjøre. Jeg tok derfor øverste svampen/delen av filteret og skylte det forsiktig under springvannet i maks 1 minutt. Dette burde jeg ikke ha gjort, men ting gikk litt fort. Jeg skulle ha brukt tappet akvarievann til smårensing av filteret.

Iafall - fiskene har det bra og er fornøyde, jeg ser også at det gror litt sunne bakterier flere andre steder i akvariumet og på utsiden av filteret. Vannet lukter også bra, lukter som om det er en typisk ferskvannsdam. Jeg passer på å ikke vaske/rense disse stedene der disse bakteriene gror.

Mitt spørsmål - Bør jeg dra på dyrebutikken og tilsette flere bakterier i vannet pga. denne "filter skyllen", eller tror dere at filter vil gro nye bakterier raskt igjen. Jeg er en veldig nøyaktig person og ser fort hvis det er noe som ikke stemmer, men som nybegynner gikk ting litt fort i svingene her. Det som er greit er at jeg merket dette umiddelbart, og vet avviket.

Hva tenker dere ? :)

Mvh ivrig akvarist.

 
Postet 22.10.2019 kl. 11:09
[Rapportér innlegg]
2  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
sitat:
pille aktivering

Hva er dette? Et produkt som skal få oppstartsyklusen til å gå magisk fortere? De fleste sånne produkter er bare svindel.

Det tar ca. 5 uker å få igang et akvarium fra scratch og det skal godt gjøres å fremskynde prosessen uten å bruke biomasse fra et allerede innkjørt akvarium. På hjemmesiden min har jeg skrevet en slags oppsummering om oppstart.

Hvis du kjenner noen med akvarium så er det beste å få et syltetøyglass med filtergugge i akvarievann fra dem. Hold glasset mørkt og varmt på veien hjem til deg selv, og hell det oppi akvariet slik at det suges rett inn i filteret ditt. Gjenta gjerne dette to-tre ganger.

Hvis ikke, skal det som sagt godt gjøres å få noe akvarium innkjørt på mindre enn fem uker.

 
Postet 22.10.2019 kl. 12:19
[Rapportér innlegg]
3 Hjelp - fordelaktige bakterier

Akvarist - X
Medlem male.gif
Fra: Sandvika
Takk for svar, høres ut som jeg skal forsiktig tilsette litt "innkjøringsvæske" fra akvariebutikken rett inn ved filteret. Jeg har også passet på å suge opp 1/3 av avføringen den første uken, pga. frykt for for mye amoniakk. Er snart opp i 3 uker i innkjøringen, ting ser ut til å funke, alle har høy matlyst, aktiviteten er bra og fiskene er oppfører seg nykjerrige og aktive.

Var litt dumt å skylle det akvarierfilteret, på gro mere bakterier der inne.

Takk for svar :)

 
Postet 22.10.2019 kl. 12:33
[Rapportér innlegg]