Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Joanna & Pål © Bjarne Sætrang © Lars Jamne
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Vår fiskeverden:)
Sider: 1 2 3
41  

AlexanderK
Medlem male.gif
Fra: Sarpsborg
En liten update er vell på sin plass:)

Fått laget til ett nytt oppforingskar/lekskar med målene 120x30x21cm, gruet meg fælt til å lage det da glassskjærings kunnskapene mine er rustne og samme med silikonering..Men det ble kar og det ble tett, selvom det ikke ble det peneste eller helt på millimeteren riktig. Får satse på at jeg klarer å bli flinkere med tiden vell. Limet inn hjørnelister i hjørnene på karet i hver ende så vi får flow som går i sirkel. Kjører dette også selvfølgelig på luft med Stigrør som er laget av en kamerat av oss. Han selger og lager disse på bestilling :) Knall god flow :)

Utover det så sa min elskede at hun hadde litt vell mye planter i karet sitt på kjøkkenet og kunne tenke seg det litt estetisk penere. Okei sa jeg vi har jo en 112 liter stående har vi en plass vi kan sette det da? Hun var kjapp med å foreslå flere steder så dette havnet på badet på en passende kommode:) Da får vi drettet litt planter der. Så da tok jeg karet inn og testet at det var tett, skjærte til isopor og fikk det på plass. Satt i nye lysrør og strakk inn luftslange ifra akvarierommet vårt, planen er å kjøre 3 stk enkle luftfilter her så får vi ser om det blir tilstrekkelig. Kommer også til å kjøre hjemmelaget Co2 samt gjødningskuler og flytende næring. Bunnlag er blanding av soil og fin sand :) Av lysrør satt jeg i Sera Daylight Brilliant og Arcadia uvb fuglebelsyning. Vi bruker ofte dette og reptil lysrør da vi opplever at plantene vokser særdeles godt under dette.

Klekte L032 egg igår og Super White Panda 6 stk :) Så det var moro :) Neste blir å flytte gruppen med CW010 ned til det nye akvariet og se om vi kan få trigget de litt der til lek da de er ganske klare for det nå.

Ellers er det ikke så altfor mye nytt som har skjedd nå, kommer vell litt nytt snadder til uka om alt går i mål ;)

Dont drink water, fish fuck in it.
 
Postet 08.02.2020 kl. 11:08
[Rapportér innlegg]
42  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Spennende ,legge ut litt bilder :)

 
Postet 12.02.2020 kl. 18:12
[Rapportér innlegg]
43  

AlexanderK
Medlem male.gif
Fra: Sarpsborg
Skal legge ut bilder ikveld :)

Har fått beplantet og satt igang co2 i akvariet på badet nå. Blir å fore opp Snow white l-144 der :)

Ellers så venter vi fortsatt spent på lek ifra flere grupper med Coryer. Begynt med aktiv foring av Repashy nå og fiskene blir helt spinnville av det :)

C.Adolfoi bestemte seg for å leke igår så det ble noen få egg der. Men de la flere i natt og de var selvfølgelig tomme idag morres.


Utover det så har vi blitt enige om å luke litt ut dårlige stammer med guppy og fokusere på de sterkere stammene, evt plukke ut sterke gode individer først. Også bestemt at 2 arter må bort siden de er litt for ille på egg/unger..2 av favorittene mine men de kan ikke få helt egne kar når vi ikke kan ha flere, Dessverre..Så Limia Perugiae gruppen og Poecilia Mexicana Campeche må ut. Kanon flotte fisk men de må ha egne kar og det har ikke vi mulighet til akkurat nå. Poecilian går idag isammen med C.swartzi og L-134. Dette går fint men alfa hannen jager alt og alle så det hemmer lek på begge artene. Limia'ene har spist 100+ ancistrus unger samt 50+ av sine egne unger. Virkelig flotte fisker siden begge er vf fisk så er det kanon farger på hannene ifra begge arter.

Disse skal så absolutt på plass igjen når vi har mulighet til flere akvarier.

Dont drink water, fish fuck in it.
 
Postet 13.02.2020 kl. 18:16
[Rapportér innlegg]
44  

AlexanderK
Medlem male.gif
Fra: Sarpsborg
En liten update er vell på sin plass :)

Limia Perugiae og Poecilia Mexicana havnet hos Richard i Østfoldhallen, dro dit alene noe som ikke var lurt. Så endte opp med en gruppe fullvoksne C.Arcuatus..Når jeg kom hjem ifra jobb lo min bedre halvdel å sa jeg var blitt værre enn henne. Haha kan ikke skjønne det :P

Flyttet om på litt kar hjemme, min vakre gjorde meste av grov arbeidet mens jeg koblet om litt og limte inn nye filterhjørner. Vi har 4 stk kar på 120x30x30 og har nå blåmatte i beggehjørner for mer sirkulasjon og bedre filtrering. Så flyttet vi like greit litt om på karene så alle 120 karene står i samme reol over hverandre. Ble faktisk ganske så bra. Stokket om litt på fisken og ga de nye hjem i forskjellige kar, jaggu ble det lykkelige fisk:)

Fremdeles ingen lek på noen arter utenom Super rot som holder på hele tiden:) Flyttet Shultzei black ilag med Concolor og L-183 for å matche litt farger og disse går veldig fint sammen nå. C.Arcuatus stimer super lykkelige sammens med C.Swartzi :) C.Sodalis havnet i øvrste karet sammens med L-397 gruppen og er meget lykkelige over dette mest trolig pga økt temp og renere vann.

Flyttet inn L-10a til eget kar vi har nå 9 stk men 8 av de ser ut som hunner, håper det er noen sent utviklede hanner..Hehe, disse går ilag med en nydelig liten gruppe sterbai som vi fikk tak på her om dagen.

Utover det så fikk jo Dahls Dyrerike inn stor Glaser sending å da måtte vi jo inn for å titte litt. Får se den ene godbiten etter den andre, lommeboka bare skriker. Kjæresten kjøpte 2 par med fiskepinner i førbursdagsgave til meg da =) FInnes ikke bedre gaver enn det ;)
Lamontichthys llanero (Vanvittig flott grenmalle)
Rineloricaria Lanceolata
2 stk Chalceus Macrolepidotus (til 720 literen)

Kom hjem på lørdagen etter dagens fangst og fant fort ut at 2 ikke var nok så på mandag hentet vi 2 Llanero til :) Utrolig søte med den kritt hvite magen sin og de er så utrolig aktive. Disse går enn så lenge ilag med shultzei black og Concolor :)

Har solgt unne litt planter da det vokser ganske så bra overalt nå, å det ser ikke ut som vi har tatt ut noe som helst enda. Så det blir å sette opp noen plantepakker snart igjen :)

Dont drink water, fish fuck in it.
 
Postet 25.02.2020 kl. 11:49
[Rapportér innlegg]
45  

AlexanderK
Medlem male.gif
Fra: Sarpsborg
Klikk på bilde for større versjon
Litt bilder:)

Dont drink water, fish fuck in it.
 
Postet 25.02.2020 kl. 11:52
[Rapportér innlegg]
46  

AlexanderK
Medlem male.gif
Fra: Sarpsborg
Klikk på bilde for større versjon
Bilder:)

Dont drink water, fish fuck in it.
 
Postet 25.02.2020 kl. 11:53
[Rapportér innlegg]
47  

AlexanderK
Medlem male.gif
Fra: Sarpsborg
Klikk på bilde for større versjon
Glemte helt å nevne at vi fikk hentet oss en gjeng med Blue dream reker i knall god kvalitet, utrolig flott blå farge.
Var så heldige å få tak på 2 stk L-262 Stardust også men dette var selvfølgelig 2 hanner så jakter nå på ett par hunner til disse 2 da:)

Dont drink water, fish fuck in it.
 
Postet 25.02.2020 kl. 11:58
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 3