Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Fisk > Ciklider >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Ciklider
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Torstein Flønes © Simon Sjursen © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Sør-amerikanske ciklider
Søk
Siste innlegg
Topp parti fisk
1  

Nonansbo
Medlem female.gif
Fra: Fredrikstad
Hei!
Noen type ciklider som svømmer mest i topp parti av karet? :-) Er jo så utrolig mange ciklider å velge i

Blub blub
 
Postet 25.02.2020 kl. 12:42
[Rapportér innlegg]
2  

Lena-
Medlem female.gif
Fra: Fana, Bergen
Svært få ciklider som svømmer i topp sjiktet av et kar med unntak av scalarer, men disse må ha mye plass og ingen finnenappere i karet.
Ciklide arter som kan holdes i selskapskar er dvergciklider og de holder seg i nedre sjikt. Det er ofte de større ciklidene som svømmer litt rundt overalt, men de eter alt av fisk som er mindre.
Skal man planlegge et harmonisk miljø i karet kan man velge dverg ciklider i nederste del (men ikke ha for mange arter sammen), og stim fisk i midt/øvre del. Er karet stort nok kan man ha feks 2 forskjellige stim arter. MEN, ikke ta for mye fisk i karet for fort. Det er viktig å planlegge ut ifra feks ciklidene du velger med tanke på stress på de andre fiskene. Og så man også tenke på hvor stort filteret er, takler det alle fiskene?

Feks jeg har et lite 100 liters kar med mye røtter og mye planter, så det er begrenset med svømmeplass, som er viktig å tenke på når man velger fisker.
Her har jeg 1 par med dvergciklider (Enigmatochromis Lucanusi) og 5 cherrybarber som bruker hele karet. Så har jeg en gammel Ancistrus, 4 Otto, x-antall elefantsnegler og 10 kuhliiåler i nedre sjikt. Ottoene og kuhliiene er veldig aktive overalt i røtter og planter.
Dette er nok innbyggere og det er fin harmoni da alle fiskene "kjenner" hverandre og hverandres territorium. Har utvendig filter som går til 350 liter, stor kapasitet.

Jeg kan ikke få sagt hvor viktig det er å starte med lite fisk og velge nye innbyggere utifra de man har fra før + at vannkvaliteten skal passe for alle. Hver gang man putter flere fisker oppi karet lager man nytt stress, spesielt hvis det er en ny art.

Hva har du i karet ditt pr dags dato?

 
Postet 29.02.2020 kl. 16:13
[Rapportér innlegg]
3  

Nonansbo
Medlem female.gif
Fra: Fredrikstad
Hei!
Har juvelciklider, blå acara og palettciklider :D Og en malle da, hehe! Disse kjøpte jeg av samme selger, så antar at de skal gå sammen XD Har et 260l kar :D Pumpa er ment for 400l, så den duger flott nå hvertfall!
Disse trives godt rundt steinene og røttene jeg har, så de holder seg gjerne lavt, synes bare toppen er litt tom!
Det trenger ikke være ciklider heller, om de fleste holder seg på bunn, bare en fisk som går med de, og holder seg mest fra midten og oppover :D

Blub blub
 
Postet 29.02.2020 kl. 22:50
[Rapportér innlegg]
4  

Lena-
Medlem female.gif
Fra: Fana, Bergen
Jeg ville ikke tatt flere ciklider nedi iallefall, er ganske territorielle alle de du allerede har. Kommer an på alderen deres og om de legger egg, da blir de ganske aggressive.
Skal du gå for en stimfisk i midten og øvre del ville jeg sett mer på tetra (større enn neontetra og kardinal ) eller gått for en barbe type. Barber er hardføre, tåler litt røffe akvarie venner og har ofte flotte farger. 260 liter er en grei størrelse, men jeg ville ikke hatt mer ciklide arter enn det du har nå.

 
Postet 01.03.2020 kl. 10:40
[Rapportér innlegg]
5  

Nonansbo
Medlem female.gif
Fra: Fredrikstad
Takk for tips! Leter etter fler av de ciklidene jeg har hvertfall, men vanskelig å få tak i merker jeg, hehe! Mennoe helt annet! du har vel ingen tips til hva jeg kan gjøre med den ene outsider blå acaraen jeg har? Partneren dens døde, så den blir plaget litt av de andre :(

Blub blub
 
Postet 01.03.2020 kl. 19:25
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)