Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Sykdom >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Sykdom
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Aram A. © Kai A. Quante
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Flere symptomer - hva er dette?
1  

Pia Anonsen
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon

Det begynte med sommerfuglcicklidene mine. To er nå døde. De ble mørkeblå i fargen, mistet matlysten, stod nede på bunnen og pustet tungt til de døde. Jeg har hatt dem 1 mnds tid. Har nå bare to syke igjen av dem. Har neontetra som også står å puster tungt, svømmer frenetisk og høyt oppe i akvariet. Noen står på bunnen og er svake i fargen. Har også en golden nugget som er uadekvat i adferden men foreløpig ingen andre symptomer. Har 2 Pakistan botiaer som er syk nå, var ikke det da jeg kjøpte dem for noen mnd siden. De gjemmer seg mye og gnir seg ned mot sanden. Utenom disse har jeg 3 sebra botia som også gnir seg mot sanden men ellers ikke har noen symptomer.

Akvariet er bare 7 mnd gammelt. Jeg har hatt problemer med sykdom av og på siden oppstarten. Jeg har behandlet med costapur og baktopur i lange perioder og når alt har sett bra ut i noen uker, så har jeg kjøpt ny fisk. Så går det atter noen uker så er det påan igjen??
Akvariet er 180 liter. Jeg bytter ca 60 liter vann 1 gang i uken. Ph-en ligger stabilt på 7. Har fulgt filterbytter etter anvisning, men aldri mer enn et av filtrene om gangen.

Hva i all verden kan det være som vender tilbake gang på gang?

 
Postet 01.04.2020 kl. 23:46
[Rapportér innlegg]
2  

Pia Anonsen
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Jeg vet at symptomene kan ligne på hvitprikk men har behandlet med Sera sin costapur i over en uke nå, og stadig flere fisker har blitt syke...

 
Postet 01.04.2020 kl. 23:56
[Rapportér innlegg]
3  

Pia Anonsen
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
Bilder fra i dag. Fisken svømmer loddrett og faller slik at den flyter opp ned...bildene ble litt feil lastet opp men de er tatt oppe i vannskorpa, inni flyteplantene.

(Sist endret 02.04.2020 kl. 21:45 av Pia Anonsen )
 
Postet 02.04.2020 kl. 21:43
[Rapportér innlegg]
4  

Tom C
Medlem male.gif
Fra: Stavern
Dette ser for meg ut som en klassisk nitrittforgiftning.
Nitritt forhindrer fiskenes blod i å transportere oksygen, derfor beveger fiskene seg nærmest mulig overflaten, der vannet inneholder mest oksygen. Etterhvert blir de for slappe og forgiftet til at de orker å kjempe...og er et lett bytte for et utall skadedyr og sykdommer.
Baktopur antas å drepe bakterier, også de gode filterbakteriene. Disse bakteriene er (som du vel vet?) helt essensielle for å forhindre at fiskene forgiftes av nedbrytningsprodukter av sine ekskrementer.
Når du stadig bruker bakteriedrepende midler, vil enhver bakteriestamme som bygger seg opp i filteret drepes/reduseres. Dette medfører nitrittforgiftning for fiskene.

Løsningen for å bygge opp en god bakteriestamme med fisk i karet, er hyppige, relativt store vannbytter, i mange uker, avhengig av -, og med kontinuerlig overvåkning av, om nitritt er tilstede.
Masse hurtigvoksende planter, og særlig flyteplanter, vil hjelpe mye ved å oppta ammonium som næring til seg selv, før denne kan omdannes til nitritt.
En raskere løsning er å få litt "filtergugge" fra et annet velfungerende filter.
Akkurat nå, ville jeg byttet 80% - 90% av vannet i karet øyeblikkelig...

Jeg vet ikke hva du mener med "filterbytter". Jeg har hatt mange akvarier i over 30 år, og aldri byttet en eneste ting i noe filter (uten at de er ødelagt)...

Lykke til!

Natural species is a history of Nature, hybrids are just whims of Man. Don't mix locations.
(Sist endret 04.04.2020 kl. 17:02 av Tom C )
 
Postet 04.04.2020 kl. 17:02
[Rapportér innlegg]