Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Yu-Chia Chang © Per Erik Sviland © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Kampfisken er forelsket i eplesnegle.
1  

Trifer
Medlem female.gif
Fra: Brumunddal
Klikk på bilde for større versjon
Hei :)
Jeg er nybegynner i dette "faget" og lurer på om jeg har en helt vanlig kampfisk, eller om den muligens har en "skrue løs"...

Den har gått alene i en 30 l helt til jeg kjøpte en eplesnegle, for å få hjelp med litt brunalger.

Men det som så har skjedd er at Flame (det er en flammende rød kampfisk) ser ut til å ha forelsket seg helt i denne sneglen.

Han er stadig bortpå og prøver seg på både kos og kyss. Av og til ligger han bare helt rolig ved siden av og holder omkring snegla med den ene finnen. Ved et tilfelle så det ut til at han prøvde å ta snegla med på en svømmetur ved å legge finnene rundt han og prøvde å løfte han med seg (se siste bilde).

Det er helt utrolig komisk og ganske søtt og selv om bildekvaliteten er dårlig, så får dere et lite inntrykk av flørtingen.

Er dette vanlig eller er det bare jeg som har vært veldig heldig og fått den morsomste kampfisken?

(Sist endret 09.06.2020 kl. 22:09 av Trifer )
 
Postet 09.06.2020 kl. 22:08
[Rapportér innlegg]
2  

Eivind Henriksen
Medlem male.gif
Fra: OSLO
:-)

Det spørs vel heller om den er mer interessert i et godt lite måltid enn kos.

Eivind

 
Postet 11.06.2020 kl. 06:01
[Rapportér innlegg]
3  

Skogstrollet
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Er enig i at han nok ser på sneglen som en måltid. Beteendet du beskriver høres veldig ut som at han vokter på maten sin, noe jeg sett en del spesielt hos den ene av kampfiskene mine. Han var en periode i et ganske så stort kar som blandt annet innehold amanoreker, og når jeg foret disse med brokkoli var han raskt der og prøvde å vokte på grønnsaken mot andre intressenter, selv om han ikke likte å spise brokkoli... kun fordi han så at det var noen form for mat. Han lå ofte i ring rundt den, men ga opp etterhvert - hverken amanoreker eller endlers bryr seg så veldig mye om hva en kampfisk synes ;)

Har eplesneglen din fått beholdt antennene sine? Noen ganger er kampfisken rask nok til å bite de av...

Begge kampfiskene jeg har er også veldig glade i å spise pestsnegler, og det samler seg raskt opp tomme skjell på bunnen av akvariene dems.

 
Postet 11.06.2020 kl. 10:23
[Rapportér innlegg]
4  

Trifer
Medlem female.gif
Fra: Brumunddal
Det tenkte jeg først også, at nå blir snegla middag, men har slått det fra meg. Han er rett og slett forsiktig.
Mat "hogger" han på med full kraft, så dette må være noe annet :)

Snegla er ikke redd lenger heller og trekker seg ikke inn når han nærmer seg (antennene er intakt).

I går befant de seg på hver sin side av nettopp en brokkolibit og delte et måltid, selv om snegla var den ivrigste og "satt lengst til bords" :)

 
Postet 11.06.2020 kl. 19:32
[Rapportér innlegg]
5  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Så lenge den ikke skader sneglen eller viser noen tegn på aggresjon så ville jeg gjort som du gjør - observert atferden med et smil om munnen.

Og morsomme er de alle som en - fisk med tonnevis av karakter og personlighet. :)

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 15.06.2020 kl. 14:22
[Rapportér innlegg]
6  

Trifer
Medlem female.gif
Fra: Brumunddal
Ja, jeg var ikke helt forberedt på det, at også fisker har personlighet, men det ser virkelig sånn ut her.
Jeg har også begynt å lure på om han burde få litt mer egnet selskap, om adferden skyldes at han ikke synes det er så stas å være alene...?
Snegla er forresten ikke så spennende lenger og jeg begynner å ane at dette er en kampfisk som rett og slett liker forandringer, for jeg kan tydelig se at han også setter pris på at jeg flytter på ting i akvariet. Spesielt nye huler og ting å svømme igjennom er populært.
En artig skrue, rett og slett :)

 
Postet 16.06.2020 kl. 20:26
[Rapportér innlegg]
7  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Du trenger absolutt ikke selskap til kampfisken. Min erfaring er at de gjerne overser andre arter fisk (så lenge disse ikke ses på som konkurrenter), og sin egen art er de ofte ganske brutale med.

Derimot har du et godt poeng med at de setter pris på forandringer da dette stimulerer den naturlige nysgjerrigheten deres. Så fortsett gjerne å rokér om på inventaret med jevne mellomrom.
Du kan også "leke" med kampfisken. Hold opp et lite sminkespeil mot fisken i maks et par minutter. Den vil oppfatte dette som en konkurrerende hann og "flashe" finner. Dette vil også bidra til mentalt stimuli for fisken din.

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 17.06.2020 kl. 10:55
[Rapportér innlegg]
8  

Trifer
Medlem female.gif
Fra: Brumunddal
Takk for tips, da får de være fornøyd med hverandres selskap de to som er der, også får jeg finne frem et speil innimellom i stedet :)

 
Postet 17.06.2020 kl. 16:36
[Rapportér innlegg]
9  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Ja, det er morsomt å leke med speil, så lenge man ikke gjør det for lenge eller ofte. Han får et kick når du fjerner speilet, for det tolker han som at han lykkes i å forsvare territoriet sitt mot en konkurrent.

Kampfisk er både nysgjerrige og litt smarte. Jeg lærte min plakat å hoppe etter mat en gang, men det angret jeg på da han senere hoppet ut av akvariet. Jeg fikk reddet ham fra tørkedøden, men så måtte jeg tette alle hull i lokket så det ikke skulle skje igjen.

Men å gi ham nye planter eller objekter å utforske er relativt trygt, så lenge objektet ikke forgifter vannet, eller har skarpe kanter eller små hull som han kan sette seg fast i.

 
Postet 26.06.2020 kl. 10:39
[Rapportér innlegg]
10  

Trifer
Medlem female.gif
Fra: Brumunddal
Takk for link, her var det mye nyttig info og jeg skjønner at jeg antagelig ikke bør gjøre som jeg har lurt på: å flytte kampfisken over i min nye 260 l, sammen med ciklider og masse kalkstein.

Så fort jeg fikk det "nye" akvariet i hus, så ble det yngel, og jeg tenkte jeg kanskje kunne bruke 30 literen til yngelen.
Får krysse fingrene for at de to som fortsatt er her klarer seg, også får vi se om jeg ikke skal prøve å være litt bedre forberedt til evt. neste "leveranse" av bebiser??

(Sist endret 27.06.2020 kl. 10:31 av Trifer )
 
Postet 27.06.2020 kl. 10:30
[Rapportér innlegg]