Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Endre Sollid © Britt Brynildsen © Andreas Bjørvik
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Har dyrlegen feil
1  

Julie Halvorsen
Medlem female.gif
Fra: Porsgrunn
Klikk på bilde for større versjon
Jeg var til dyrlegen i dag med min gurami som har har blitt dobbelt så stor , etter litt søk på nettet , kom jeg frem til dropsy , så jeg flyttet den over til eget akvarium siden det var kveld og jeg ikke hadde mulighet til å komme til dyrlege med en gang. Men når jeg da gikk til min dyrlege i dag sier han at den er forstoppet og at keg skulle bare la han være alene og ikke gi han mat, men jeg ble ikke helt fortrolig med svaret jeg fikk, så jeg søkte opp hvordan forstoppelse ser ut på en fisk men fikk ikke det til å stemme med hvordan min fisk. Ser ut, så derfor vil keg gjerne ha hjelp , om det er noen andre der ute som har opplevd det samme og om det er noe jeg kan gjøre for å redde han, vil ikke at fisken skal lide

 
Postet 20.07.2020 kl. 12:54
[Rapportér innlegg]
2  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Hei!

Litt vanskelig å avgjøre på bildet, men jeg synes det minner veldig om dropsy (eller bukvannsott som den kalles på norsk).
Så også dessverre ut som det er ganske langt framskredent, og ofte er det avliving som er beste løsningen når den har est ut såpass som her.

Om du likevel ønsker å forsøke å behandle den, så er det saltbehandling som er mest nærliggende. Noen rapporterer også god effekt av medisinen Esha 2000, men det spørs om det er for sent å behandle med dette hos deg. Det har vært mulig å få utskrevet antibiotika hos veterinær, men dette er kanskje dyktig dyrt ifht å skulle behandle en eneste fisk. Og jeg er langt i fra sikker på om dette er mulig lenger med så store restriksjoner som det er på antibiotika nå.

Det beste er å forsøke å forebygge bukvannsott. Og det gjøres best ved:

- variert og godt kosthold
- gode og rutinemessige vannbytter
- godt innkjørt filter
- ingen brå miljøskifter og unngå stress

History will be kind to me, for I intend to write it.
(Sist endret 27.07.2020 kl. 13:26 av Viktor )
 
Postet 27.07.2020 kl. 13:26
[Rapportér innlegg]