Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Kent Evenrud © Runar Heskestad © -mette-
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Leter etter ny fiskeart - men aner ikke hvor jeg skal begynne
1  

Sissan
Medlem female.gif
Fra: Drøbak
Ikke helt nybegynner, men fant ikke annet sted å spørre. Flytt gjerne tråd om dette ble feil.

Har et 120 liters Juwel Rio kar som har gått siden 2015 (godt innkjørt nå :-) ). Har også et lite Aquael 30 liter som har kjørt mange år.

Innbyggere: 5 amanoreker, 2 voksne ancistrus sp hanner og en liten stim glødebåndstetra.

Da jeg startet kjøpte jeg platy og guppy (sikkert sjokkerende...), men jeg er litt lei av fiskesuppa som blir når de føder, og har derfor skilt hanner og hunner et par år nå. Nå er det ikke så mange igjen av dem, og fiskebutikken tar dem som "omplasseringsfisk".

Dermed har jeg to kar som trenger nye innbyggere. Men hva i all verden velger jeg?

Jeg er forelsket i kampfisk - det var derfor jeg i sin tid kjøpte 30-literen, så der kommer det nok sikkert en av arten. Ideelt sett ville jeg hatt en i 120-literen også, det var derfor jeg kjøpte glødebåndstetra - hørte de kunne gå sammen med kampfisken (hadde en mildt sagt røff nybegynner-greie med kampfisk og guppy for fem år siden - "gode råd" i fiskebutikken, har byttet butikk siden). Men så går visstnok ikke amanoene med kampfisk (?), og de har jeg hatt i snart 5 år, så de er som familie å regne ;). Skulle gjerne hatt noe med litt størrelse på fisken - 5-6 cm kanskje? På jakt etter midt-/toppsjikt, siden ancistrusene "ruler" bunnen. Og aller helst med litt farge på.

Karet har pt en blanding av sand og grus som bunnlag, er godt beplantet og har røtter og huler til ancistrusene og rekene. PH 7 og GH 0 i krana, kan endres litt (har brukt noe GH+ i tiden jeg hadde masse levendefødere), men helst ikke altfor mye kjemikalier om jeg kan slippe. Temp justeres til fiskene jeg ender opp med.

Noen som har lyst til å hjelpe?

 
Postet 20.07.2020 kl. 19:55
[Rapportér innlegg]
2  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Hei!

Har aldri hatt problemer med at kampfisk har tatt reker. Det betyr selvsagt ikke at det aldri forekommer, men erfaringsmessig er rekene for kjappe for kampfiskene. Amanoreker blir også såpass store at det i seg selv virker avskrekkende på kampfisken, tilsynelatende.

Ellers er jeg svak for andre labyrintfisker, sånn som guramier. Her er det både mye vakkert og interessant å lete blant. Jeg ville gått for dvergvarianter som honning/rubingurami, lakrisgurami, sjokoladegurami, knurregurami osv. De likner veldig på kampfisk i væremåte og behov.
Og det begynner etter hvert å bli mange fargevarianter av gurami også.

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 27.07.2020 kl. 14:18
[Rapportér innlegg]
3  

Skogstrollet
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Jeg har to kmapfisker som jeg har sammen med amanoreker, og det går fint. Som nevnt over her er amanorekene ganske så store, sammenlignet med kampfiskene, så de er nok trygge :)

Jeg har også mindre reker i desamme karene, sorte neocaridina i det ene og tigerreker i det andre, og virker ikke som de er i noen stor fare for å bli spist heller, selv om risikoen selvfølgelig er der. Kan ha mistet en av de sorte neo'ene til den ene kampfisken, uten at jeg kan si sikkert at det er han som har skylda.

Med alt dette sagt, så er det en del forskjell fra individ til individ når det gjelder kampfisker, og noen kan godt finne på å bli rene reke-jegere. Av hva jeg sett er det større risiko jo større kampfisken er, naturlig nok.

 
Postet 27.07.2020 kl. 14:40
[Rapportér innlegg]
4  

Sissan
Medlem female.gif
Fra: Drøbak
Takk for svar :-)
Da slutter jeg å bekymre meg for rekene. Skal også sjekke ut gurami. Er de også solitære?

 
Postet 29.07.2020 kl. 17:53
[Rapportér innlegg]
5  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
sitat av Sissan:
Takk for svar :-)
Da slutter jeg å bekymre meg for rekene. Skal også sjekke ut gurami. Er de også solitære?


De kan du helt fint ha alene ja.

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 30.07.2020 kl. 09:47
[Rapportér innlegg]