Ancistrus oppdrettvariant, eller noe annet?

Jeg trodde først den var syk pga den bleike fargen på ryggen, men nå er jeg neimen ikke sikker. Den blei kjøpt for ca en måned siden. Glemte rett og slett å spørre hvor gammel den er. Den blei solgt som ancistrus sp. oddrettsvariant, men når jeg blei oppmerksom på fargen prøvde jeg å finne ut om det kunne være en annen variant. Er det noen som klarer å fastslå dette? Synes svømmingen dens tilsier den burde hatt mer plass enn det jeg har: 60 liter. Den har til nå sittet litt på ei rot, men aller mest helt bortgjemt i et pynteslott. Det så til de grader at jeg i dag fjernet slottet til fordel for kokosnøtthuler, for å tvinge den ut derfra. Jeg har nemlig ikke sett den interessere seg for å finne alger, spise algetablett eller agurk siden den første uka. Jeg lurer veldig på om dette er en variant som skulle hatt mer plass, og derfor mistrives sterkt? Jeg kan ikke si med sikkerhet om fargen har endret seg, da den har gjemt seg godt mesteparten av tiden. Prøver å legge ved noen bilder i litt forskjellig lys.
Plussmedlem
Hei.

Det er nok en vanlig ancistrus.

De elsker alt av huler, grotter og andre mørke kroker de kan finne, og der henger de gjerne hele dagen. De er primært mest aktive når lyset er slått av og dette forsterkes enda mer jo gamlere de blir.

Fargeforskjellene kan ganske enkelt stamme fra humørsvingninger med bakgrunn i overflytting til nytt hjem.
La den være, fortsett å tilby mat på dagtid, så vil den nok når den har slått seg til ro komme ut for å spise. Apropos mat så vil de også mer eller mindre slutte å spise alger jo eldre de blir. Som yngel er de helt rå på dette, men etter hvert som de blir større foretrekker de kost med større næringsinnhold.

Det er også bedre å tilby så mange huler og kriker som mulig om du vil ha en mest mulig aktiv ancistrus. Da føler de seg tryggere og kan finne på å være mer "ute". ,

Alder på ancistrus er nærmest umulig å vite, med mindre man yngler de selv og vet akkurat når de klektes. Etter de første par tre månedene avtar veksten ganske mye, selv om mattilgangen er god.

Det er flotte fisk og ofte en av de første man får yngel på fordi de er veldig lette å drette, men personlig synes jeg de er litt i dølleste laget - nettopp fordi de er relativt passive. Det finnes dog individer som er mer aktive enn andre, men generelt er de forferdelig glad i å gjemme seg.
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen
Reklame for plussmedlemskap