Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Snegler/skalldyr
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik © Håkon Kolderup © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Reker/Krabber, Snegler
Søk
Siste innlegg
Vampyrkrabber (geosesarma sp. mandarin)
1  

Tgp24
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Hei,

jeg har nylig gått til innkjøp av et paludarium, som jeg planlegger å bosette 6 stk vampyrkrabber i. Krabbene er av den røde typen (ofte kalt mandarin), og det skal også være spretthaler til opprydning i landdelen, og snegler som opprydningsteam til vanndelen.

Paludariummet er satt opp slik, at jeg har en vannpart i front, tettplantet skogsområde med mose, planter, blader og bark - og en elv på skiferstein fra landparten ut til vanndelen. Jeg er ganske ny når det kommer til krabbehold, og lurer først og fremst på om noen har erfaringer med vampyrkrabber fra før? Hva gjorde dere for å lykkes?

Og en siste ting: jeg leser at krabbene ikke stille særlig krav til lyshold i paludariummet, men plantene mine trenger noe lys i løpet av dagen, for å holde seg friske. Noen som har noen tips ang. lyshold?

Setter pris på alle tips :-)

 
Postet 13.09.2020 kl. 18:12
[Rapportér innlegg]
2 Bilde av paludarium

Tgp24
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
Bilde av paludarium

 
Postet 13.09.2020 kl. 19:37
[Rapportér innlegg]
3  

Øystein Milvang
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Hei! Kult å se at det er flere som har Geosesarma.
Jeg har en blå type med hvite klør og gule øyne G. Golden eyes. Jeg synes oppsettet ditt ser ganske bra ut. Du skal vel ha lokk? Ellers tørker krabbene ut + at de er gode klatrere. Ser ut som varmekolben står litt høyt så termostaten er over vann og kolben under, det blir fort varmt. Jeg har en enkel varmematte under mitt. Holder det 23C.
Små ryddedyr er veldig lurt, det har jeg og. Hos meg er det og en renne med vann som går på mini fontenepumpe. Vanner sirkulerer gjennom sand og leca og landdelen står på falsk bunn av perforert plast. Vand/sand og land er og adskilt med filtduk. Krabbene trives og har fått flere kull som jeg har flyttet til større palludarium.
Jeg har enkelt gammeldags lysstoffrør på 12/12. Planter og snegler i vanndelen for å hjelpe med renhold. Har kalket vannet sparsomt med dolomitt (vanlig hagekalk).

Jeg har mye jord på landdelen. Krabbene liker å lage gabger i jorda og spiser dessuten en del jord. Jeg putter og regelmessig inn gammelt løv eik/bjørk/or/osp ol. Det er fine skjulesteder for babykrabber og krabbene liker å spise det.

Hvordan står det til med krabbene,

(Sist endret 10.12.2020 kl. 00:02 av Øystein Milvang )
 
Postet 09.12.2020 kl. 23:55
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)