Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen © Bjarne Sætrang © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Fiskearter som tåler høy ph
1  

Ingvild Johanne Aarhus
Medlem female.gif
Fra: Gausdal
Hei,

Har akkurat skaffet akvarium, og er nå på uke 5 med innkjøring. Har kun 1 fisk (ancistrus).

pH i kranvann er 7,5. pH i akvarium er 8. Vi har brønn og brønnen ligger i et kalkbelte, så vannet er hardt og har høy pH. Dette kan vi ikke endre på. Jeg har tenkt at i stedet for å kjempe en evig kamp mot høy pH, så vil jeg finne arter som klarer denne høye pH.

Jeg er på jakt etter tips til arter som egner seg, og som er mulig å få tak i. Bor rett utenfor Lillehammer, så vi har kun 2 butikker vi kan kjøpe fisk i. Jeg vil tro det da kun er aktuelt å lete etter "vanlige" arter.

Har forresten fått tips om hva som kan senke pH i akvariet, men det betyr også at ved vannskifte så vil pH fluktuere veldig. Har derfor gått litt bort fra å satse på den taktikken.

 
Postet 17.11.2020 kl. 11:59
[Rapportér innlegg]
2  

Steinar S
Medlem male.gif
Fra: Brumunddal
Hvor stort er akvariet?

 
Postet 17.11.2020 kl. 18:48
[Rapportér innlegg]
3  

Ingvild Johanne Aarhus
Medlem female.gif
Fra: Gausdal
Klikk på bilde for større versjon
akvariet er kun 70 liter. Jeg har vært på fiskebasen i hele går og jeg ser at jeg har et problem; både høy pH og lite akvarium = veldig få alternativer. Tenkte på ciklider, og har googlet veldig mange typer ciklider, men de fleste blir for store.

off topic: Hadde vært moro med ciklider, da jeg drev oppdrett av (tilapia) i stor skala i en periode (på Filippinene). Kan derfor en del om ciklider, men altså, det var i store dammer og ikke i et lite akvarium... To ulike verdener. Ciklider er jo noen seige jævler, og tåler mye rart, men god plass er de, etter min erfaring, ganske avhengig av. (bilde fra tilapia oppdrettet jeg jobbet på, sortering av yngel før utsett i dammer)

 
Postet 18.11.2020 kl. 09:57
[Rapportér innlegg]
4  

Magnus Frivoll
Plussmedlem male.gif
Plussmedlem
Fra: Lørenskog
Hvis du vil ha ciklider så kan du jo prøve deg på Neolamprologus multifasciatus. De er en veldig liten art ciklider fra Tangyanika som yngler i sneglehus.
Hvis ikke så liker mange av de levende fødende fiskene hardt vann, slik som guppyer, endlere, platy, mollyer (ferskvann), variatus platy og kanskje spesielt sverddragere.

 
Postet 19.11.2020 kl. 12:07
[Rapportér innlegg]