Hva bør vi ha hvor?

1. Vi har en 34l. Der har vi hatt en kampfisk og noen eplesnegler og noen sandsnegler. Kampfisken døde i helgen ??
Tenker vi kjøper en ny kampfisk til det karet, noe annet som kan anbefales oppi der også?

2. Vi har en 66l. Der har vi pr nå 4-5 l144 maller, noen khuliåler og en babyplaty (alle andre er døde), samt noen eplesnegler og muligens tusenvis av sandsnegler. Tenker å ha noen nye/flere men helst så hardføre som mulig, småfisk oppi der, hvor mange og hva ville dere anbefalt?

3. Vi har en 240l som vi nå har samlet alle eplesneglene oppi, i håp om at de skal kunne hjelpe oss å bli kvitt trådalgene som har kommet oppi der, kun planter i karet et par uker, og det tusser av pestsnegler og brune og grønne trådalger ??
Men når det karet er klart så ønsker vi noen litt større fisk som skal få bo oppi der. Noen forslag på en fin sammensetning til en 240l?

Vi skal sørge for å få i orden vannverdier osv i alle tre karene før vi putter noen fisk oppi. Vet ikke hvorfor alle dør, men skal price å fikse opp i det allikevel.

Bare Tenker så mye på hva slags fisk vi skal ha hvor, og leser meg helt blind på nett, så håpet på noen råd og tips!
Lettere oppgave, fortsatt umulig for meg!
Jeg trenger virkelig hjelp, da jeg er skikkelig usikker og har lest meg helt blind på nett.
Men et par ting har jeg løst allerede, så de tre punktene i hovedinnlegget er meget forenklet og i hovedsak blitt til en og en halv oppgave ca

1. Her gikk vi som tenkt for å kjøpe en ny kampfisk, kjøpte og en tigersnegle og en sebrasnegle, og sammen koser disse seg i 34liters karet.

2. Vi har oppgradert 66 literen til en 70 liter (vet det ikke har mye å si, men 70 literen er mye finere ). Her har vi noen Khuliål og noen l144 også har vi nok landet på å gå for et par dvergguramier her (en av hvert kjønn ble det anbefalt) og muligens noen 5-6 corydoras. Men der har jeg et spm om hvilke type corydoras. Har det noe å si? Eller kan vi velge og vrake i hvilken type vi går for?

3. Her er jeg fortsatt rådvill. 240 liter er karet. Ønsker noen fisk med litt str på, men ønsker også en gruppe mollyer og noen maller som ikke er l144. Kan gjerne ha litt str.
Noen forslag? Pliiis?
Jeg har en gruppe Melanotaenia Praecox (Neon Regnbuefisk) i 240 liter, og det er utrolig fint. Nå er jeg svak for regnbuer, men tror det kunne være morsomt. Dette er også som oftest de enkleste å finne og skal være ganske enkle å ha med å gjøre
Cluloe
1. Vi har en 34l. Der har vi hatt en kampfisk og noen eplesnegler og noen sandsnegler. Kampfisken døde i helgen ?? Tenker vi kjøper en ny kampfisk til det karet, noe annet som kan anbefales oppi der også? 2. Vi har en 66l. Der har vi pr nå 4-5 l144 maller, noen khuliåler og en babyplaty (alle andre er døde), samt noen eplesnegler og muligens tusenvis av sandsnegler. Tenker å ha noen nye/flere men helst så hardføre som mulig, småfisk oppi der, hvor mange og hva ville dere anbefalt? 3. Vi har en 240l som vi nå har samlet alle eplesneglene oppi, i håp om at de skal kunne hjelpe oss å bli kvitt trådalgene som har kommet oppi der, kun planter i karet et par uker, og det tusser av pestsnegler og brune og grønne trådalger ?? Men når det karet er klart så ønsker vi noen litt større fisk som skal få bo oppi der. Noen forslag på en fin sammensetning til en 240l? Vi skal sørge for å få i orden vannverdier osv i alle tre karene før vi putter noen fisk oppi. Vet ikke hvorfor alle dør, men skal price å fikse opp i det allikevel. Bare Tenker så mye på hva slags fisk vi skal ha hvor, og leser meg helt blind på nett, så håpet på noen råd og tips!



Hei,
At fiskene dør kan skyldes mange ting. Men noen grep er viktig for at fisken ikke skal dø sånn uten videre.

-Bruk aldri bøtte som det er spor av såpe i til akvariet. Akvariebøtta skal aldri ha hatt såpe i seg og det samme gjelder svamp etc. Såpe skal aldri brukes til å tørke støv av lokk på akvarie. Dette er å be om at all fisk skal dø, men dette vet du nok. Skyld av hender og armer før du jobber i et kar. En skal ikke ha rester av såpe eller håndkrem på hendene.

-Ikke overfÔr karene. Det er så lett å forurense vannet med for hard foring av fisker. Skift vann jevnlig. Minimum 1/3 en gang i uka og ikke skift ut mer enn 1/3 pr. gang.

-Oppretthold gjennomsnittlig grader i vannet som er bra for de type fisker du har.

Når det gjelder Betta Splendens (kampfisk) , så lever den ikke så mye lenger enn et par år. Det lengste jeg har hatt en, er fire år. Det er veldig flotte fisker men de krever faktisk et stabilt miljø for at de skal trives. Så jeg er litt uenig med at dette er en nybegynner-fisk som den opplyses som. I følge norsk standard så skal den være i et 60liters kar. Dette er et høyt krav i forhold til hva andre land har satt standeren til. Min erfaring er at de trives fint i 40-60 liters kar, hvor vannstrømmen er svak. Det bør ikke være andre fisker i karet fordi den blir fort stresset som ikke er bra. Aromareker (store fargenøytrale reker) og snegler er fine samboere til kampfisken. Små sakura/kirsebær-reker kan bli jaget og spist av kampfisken.
Du bør også ha dekkglass eller lokk på akvariet med kampfisk, dette gjelder egentlig alle typer labyrint-fisker som går opp til overflaten for oksygen. Temperaturen bør være omtrentlig lik i lufta som i vannet. Planter setter kampfisken pris på. Kabomba og Hornwort er fint med tanke på at de renser litt av vannet, samtidig som at kampfisken kan hvile på de. Om kamfisken ofte ligger på bunnen av karet, er det indikasjon på at den ikke trives.

Små typer av Corydoras kan fint gå i et 64-70 liters kar med seks stykker. Corydoras er veldig sosiale og blir gamle så du bør ha samme type og minimum seks stykker og i ditt 70l kar, kun seks av de. Det er fint mulig at forskjellige corydoras som er nær beslektet går sammen i en stim, men dette er et sjansespill jeg vil unngå. Så kjøp samme type du. Metallpansermalle er en fin og hardfør corydoras som rensker fint på bunnen av karet. Morsomme er de og.

I et 240 liter kan du ha store maller. Men husk at maller er ganske så hissige av seg så du bør tenke på hva slags annen bunnfisk du ønsker med den. Store maller kan fint suge seg fast i Discus og Scalarer og. Noe jeg selv har erfart så ha det i bakhodet.
Når det gjelder sammensetninger, så er det jo egentlig bare fantasien som begrenser det så lenge de går fint med samme kvaliteten i vannet med tempratur osv. Folk ønsker å opprettholde fisk som tilhører samme sted/region. Dette er jo noe som er helt opp til deg av hva du ønsker av fisk i bunn, midten og toppen. Scalarer er en rolig og fin fisk som også er hardfør. Dette kombinert med maller og noen tetraer du synes er fine, som stimfisk?. 240liter med to-tre scalarer eller kun et scalarepar er fint med noen små tertraer i en stim. Dog er jeg en "old School" med sammensettinger av fisk



Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap