Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Oppdrett >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Oppdrett
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Arne Olsen © Håvard Støre Andresen © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Oppdrett
Søk
Siste innlegg
Unngå slørhaleyngel - når og hvor lenge må jeg skille hunn og hann?
1  

Stia
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Hei, poster her da jeg tenker folk som drive oppdrett kanskje har bets kunnskap om dette: Har noen tips til hvordan unngå nye yngel på en skånsom måte? Jeg har en 350 liters tank med 7 fisk. Har en svart og en organge slørhale som fikk fem barn for snart et år siden. Nå vil jeg ikke ha flere fisk, og har satt opp et mindre akvarium for å skille ut et fåtall jeg ser/vet er hanner. Men jeg blir usikker, da den orange og svarte slørhalen (en hunn og en hann) som var sammen til å begynne med er veldig sosiale med hverandre, f.eks. pleier de å sove sammen ved samme plante. Vil det f.eks. kunne lykkes å bare skille dem noen uker nå på våren, eller nytter ikke det? Jeg er redd de skal bli lei seg hvis jeg tar dem vekk fra hverandre, men håper dette kan la seg gjøre kun for en kort tid der det typisk foregår lek på våren. Takknemlig for tips fra folk med erfaring:)

 
Postet 07.04.2021 kl. 12:05
[Rapportér innlegg]
2  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Hei!

Dette var egentlig en ganske så fin og rørende historie! Fiskekjærleik! *smelt*

Jeg tror absolutt ikke fiskene blir lei seg om du skiller dem, så avanserte følelsesliv har de neppe, særlig mtp at de ikke i utgangspunktet er monogame.
Så det vil nok være et alternativ å skille hanner og hunner.

Det de fleste oppdrettere gjør (og som også jeg har gjort) når de får for mange egg/yngel er enten å kaste disse, eller gi dem som fór til annen fisk.
Virker nok litt hjerteløst, men det er et problem som må håndteres. Ellers havner man i en evig loop av å konstant måtte sette opp nye akvarium for å huse yngel, som igjen får yngel, som igjen får nye yngel, som igjen....ja, du skjønner.

Jeg tror likevel ikke du vil få dette problemet i særlig grad da slørhaler eter egne egg og yngel. Så jeg ville først sett an situasjonen og først foretatt meg noe om jeg så at det vokste opp yngel i akvariet som ikke ble spist.

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 09.04.2021 kl. 10:03
[Rapportér innlegg]
3 Takk for svar, men er erfaringen at lek kun foregår på våren?

Stia
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Takk for svar. Jeg tror dessverre reelt de vil bli lei seg. Slørhaler er ikke monogame, som du sier, men de er veldig sosiale, de henger masse med hverandre. Jeg tror virkelig de kan vantrives stort om de ikke får være sammen. Og jeg vil absolutt helst ikke ha yngel. Er erfaringen at de kun har lek på våren? Jeg har ikke sett dem i lek eller sett hannen få paringsrelaterte flekker på gjelle-lokkene siden månedsskiftet april/mai i fjor, så jeg tenkte det kanskje kunne fikses med en kort atskillelse?

 
Postet 09.04.2021 kl. 14:03
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)