2 oppdrett i 2010

Kristian Nordtømme: Jeg arvet 17 stk Corydoras Duplicarens av min bror. Disse ble plassert i mitt akvastabilkar på 250 liter. Der bor de sammen med en del Ottocinclus og to nøkkelhullciclider. Oppsettet er enkelt med varmekabler i bunn og biltemasadnd som substrat. Akvariumet er dekorert med mange mangroverøtter, som sammen med noen skiferhuler, danner mange fine gjemmesteder. Catappablader ligger og på bunnen og skaper atmosfære og lekeplasser. Beplantningen består av tre store Echinodorus Behleri, to anubas nana og en flott Echinodorus x Barthii.
Tekninsk: Lystoppen er modifisert fra å huse to T8 39W til å inneholde to T5 39W lysrør. Lyset står på timer og slås på klokken 10 og av klokken 23. Pumpen er en Tetratec EX 1200 som filtrerer over Eheimsubstrat. Varmen blir besørget av varmekabel i bunnen og en stykk 250w tetratec-kolbe.
Vannkvalitet: Vannet holder 27 grader Celcius, Ph på 6,5, Kh på 1, og nitritt og nitrat på 0. Vannet er noe farget grunnet catappablader og mangroverøtter. Vannbytte 30 liter/uke, med luftet vann. Lufingen skjer ved at jeg har et gjeringsfat for ølbrygging på 35 liter stående i bordet under akvariet. Dette vannet står med luftesten og ett catappablad i en uke og lufter ut gasser etc som finns i ferskt tappevann.
Fremgangsmåte: Jeg hadde ikke tenkt på oppdrett, men jeg steller bra med mine fisker. De blir foret med mexicanske tanglopper, som dyrkes i eget kar, Daphnier, som og dyrkes selv, artema, samt Nutron Staples fra Prodac og Nutron Biograin fra Prodac. Fiskene hadde svømt lykkelige omkring i 5-6 uker før jeg plutselig en dag så to ca 3 mm store, blanke og sorte , Corydoras. De lå nesten stille på bunnen og jeg trodde først at det var fiskelort. Eggene så jeg aldri men antar at de hadde ligget bak i akvariet under noen catappablader eller i en mallehule. Jeg fulgte spent med disse to, for det var bare to, fiskene som etter hvert kom mer og mer frem. Jeg foret to ganger om dagen som vanlig og skiftet vann som før. I dag er fiskene ca to cm lange og ser ut til å stortrives. Og i dag, 14.04.2010, så jeg til min store glede en liten tass til under det ukentlige stellet. Denne karen er knappe 2-3 mm lang og enda bare sort og ”blank.” Jeg håper at det er flere som ligger gjemt under noen blader eller liknende og som vil komme frem snart.
Tore Lars Risanger: På vanlig cory vis.