36 oppdrett i 2006

Malldrian: Dette har eplesneglene klart helt selv ;-)
(ni ganger i år, så neste skritt nå, blir tvangssterilisering :-D)
Ronny B.: Legger egg over vannflaten, i lysarmaturet. Har lagt egg i alle 3 akvariene mine.
Sellie: legger egg i armaturet bakom lysrøret så du får en fin overaskelse med mange snegle bebiser etter en stund.
Michael Tveter: denne er noe av den enkleste arten jeg har fått oppdrett på, bare noen dager etter jeg hadde kjøpt de så var det en "hjernemasse" klase med egg i lysarmaturet.
Benny R-J: Ved å senke vannstanden la en eplesnegle en stor klyse egg. De klekket etter 1-2 uker og etter en stund dukket det opp små eplesnegler.
Håkon74: jeg gjorde ikke noe for å få egg på disse.
har hatt disse sammen med guppy yngel.
kansje det kommer av at det er en del foring i det karet.
Pisces: ...plutselig var en blitt mange!! :-)
Runar Martinsen: Ble ca 100 igejn ja :)
alfen50: Har de i et malawi kar, der legger de egg i glassplaten øverst hele tiden. Startet med 5 har nå flere hundre. De løser alt seg uten at jeg kan se noen spesiel fremgangsmåte.
Cherhan: bare gi dem vann
Blaklader: 2 hanner og 2 hunner = 2000 babyer
Ken Myrseth: Har mange i et 660 L diskus karr, fant egg i lyskassen når jeg matet-de klekket etter 8 dager de første, men det er flere egg igjen-virker som det klekker noen hver dag. Har nok noe med tempen å gjøre at det har godt såpass fort:)
Bakern: Slapp di opp i karet og 1 uke etterpå var det egg.
Kim R: Etter en liten orgie legger de en fin klase med egg under armaturen. Vil du ikke ha dem fjernklasen fra glasset, vil du ha dem så lar du dem ligge, og du har noen hundre snegler
Orre: Av mine 20 voksne snegler parret 2 seg og la noen dager senere ei stor klyse over vannkanten i akvariet. Noen dager senere krabbet en haug små snegler rundt i HELE akvariet... Går av seg selv bare du har to voksne, kjønnsmodne snegler, ca 4 cm store.
Emmell: De er jo ikke så vanskelige, der går det swtort sett av seg selv bare de er kjønnsmodne og du har en hann og en hunn. De er ikke tvekjønnet.
ElinP: De går i ett guppyoppvekst kar, med høy gh og masse for + hyppig vannbytte og lav vannstand.

Jeg fikk dem når de fleste var i ertestr, og når de kom i valnøtt og større størrelse begynte de å leke og hang sammen leeenge.

Det tok da litt tid, men så la hunnen 3 ganske store klaser meg egg over vannstanden og de klekte etter ca 2 uker på 26 grader.

Mange mange mange eplesnegle barn som er overalt i akvariet og ikke sky.

Nå legger de så mye egg at jeg må begrense ved å hive eggeklaser :s
Høyer'n: |
tim81: Dette ordner seg selv.
Hannesu: Senket vannstanden slik at sneglene fikk mulighet til å legge egg over vann. Foret sneglene med aurk og paprika.
Marthev: gjorde vel egentlig ikke noe spesielt. la merke til under frakt at det så ut som de parret. og dagen etterpå fant jeg en kjempe klase med egg oppe i lysaramaturen.
ariel: Fikk 7 eplesnegler av min sønn som hadde fått yngel. det gikk noen mnd. og nå har jeg fått. Hadde eggene liggene på en isoporplat som lå å fløt på vannet , når klekkingen kom gikk de bokstavlig i vannet.
Birger: Ikke noe spes.
dev: Det skjer helt av seg selv.
andreas.grno: Det gikk av seg selv !
ceccan: 110l akvarium med utvendig eheim filter, engelsk elvegrus blandet med korallgrus for å få opp hardheten og kalken i vannet! fyller vannet i karret slik at det er 10cm fra toppen til vannflaten! dekkglass så lufta holder seg varm og fuktig og for at sneglene ikke skal dra ut av karret! 7 snegler la hver sin eggklase på glasset! klekketiden var noen dagers forskjell på hver klase, er litt avhening av fukt og tempratur. men ca 3 uker eller mer! sneglene ble godt foret opp på oksehjerteblanding med erter! dem krever ganske mye i matveien.
Rose U: De klarer alt selv. De legger egg over vannet og disse henger der (lenge)inntil karet en dag er fullt av små gule snegler.
MagnusTT: Fikk ni snegler av en kamerat, etter ei stund begynte de å legge egg, etter at jeg senket vannstanden i karret 5cm. Når de først begynner å legge egg bør man skaffe seg praktbotia o.l. for å ikke drukne i snegler.
Anne-Mette: dette klarte de helt selv:)
munda: 54 l selskapskar, 25 grader. Vannbytte 40 % to ganger i uka.
GeoMag: Fant en dag store maiskolbelignende klaser oppi lysarmaturet. En uke senere så vi masse små snegler i akvariet!
Har ingen anelse om hvor enge de hadde vært der...
Guri malle: Har hatt eplesnegler lenge, men i et kar som har holdt for lav temperatur.
Flyttet de så til "varmere strøk" og vips var det masse små eplesnegler overalt, og disse vokser som bare det!
Ovis: Hadde to og to sammen, men det ble først småttiser da jeg satt 4 sammen og foret ganske kraftig. De spiser også store mengder med "andemat" i det karet.
Froya: Startet med fem. Fjernet egg jevnlig men det var hele tiden noe som greide seg.
heidi: koste seg i 54l min la 3 klaser egg i lokket. Kun 3 overlevde gullfisken de var inni pumpa! Da den ene sneglen døde ble det slutt på egg.
Orud: Legger egg oppi lys-armaturet.