57 oppdrett i 2007

arijus: De legger egg i lysarmaturet og etter ca 10 dager klekker de, 26 grader
alfen50: Dette greier de helt på egenhånd. Ha en gjeng med snegler i samme akvarie, og de setter i gang med og legge egg i armaturet.
Per Morten Jenssen: Tilsett vann, kjøp et individ av hvert kjønn og vips så er du i gang.
tevjen: Disse legger nå egg i to av mine akvarier. Alt går av seg selv.
Ovis: Har 3 voksne, men jeg aner ikke kjønn, men det er iallefall ikke det samme, som legger eggklaser som klekker konstant nå. Ligger 3 klaser å venter oppunder lysarmaturet. De har vært flink og lagt de så langt unna lysrøret som mulig, så de slipper å bli stekt:) MEN, er så mye snegler og dertil foring, at jeg må/prøver skifte vann i karet (70 L Juwel) hver dag nå.
Frank Frestad: Har eplesnegler i flere akvarier. Fikk se en hel del knappenålshodestore eplesnegler i det ene...
Rose U: Når sneglene er store nok parrer de seg. Hunnen klatrer over vannflaten, og legger eggene sine der. Eggene er rosa\orange, og har form som korte babymais.
Når de klekker, faller de små sneglene ned i vannet.
Lissen31: Mange store eplesnegler. "Minimais" i lokket, og så masse sneglebabyer.
MagnusTT: yngler i flere kar!
Helge Waldeland: Vanlig type
Kjetil66: De yngler som bare det. Alt på tradisjonelt eplesneglevis.
tim81: Legger egg en gang i blandt.
Roy Fredrik Pedersen: Tre store eplesniler går i en 73 liter sammen med ett Ancistrus dolicopterus par. Snilene legger egg oppe under deksglasset. Ca 100 egg i hver klase. Etter stund faller de små eplesnile ungene ned i akvariet. De vokser fort. Ble foret med Tetra tabimin, i tilegg til alger i akvariet.
Mayemor: Synd at det ikke er bilder av flere farver på eplesnegler.De jeg har fått til å formere seg er lilla i farve.Gjorde ikke noe spesielt.
Tore H.: Kjøpte kun en snegle men den gikk sammen med flere i butikken. Den døde etter et par uker men etterlot seg en klyse med hvite egg på akvarieglasset over vannflaten. Det er nå rundt tyve tellbare eplesnegler i akvariet en ukes tid etter klekkingen.
Lisbeth Løvlien: Uten at jeg helt har fått med meg når og hvordan det skjedde, hang det plutselig en klase meg egg like under lysrøret.. to og en halv uke etter oppdaget jeg flere minisnegler ute på tur.
Cherhan: klistrer egg utenfor vannet.
Håkon74: Hadde disse oppi et kar med yngel. Kansje det kommer av at det er en del foring i dette karet.
Marknor: Drettet på vanlig måte.
S.B.F: Eplesneglene går i et 100-liters akvarium. Temperatur: 22. Ph: 6. Gh: 7. Sneglene legger egg på dekkglasset.
Viggo Gausvik: Dette gikk helt av seg selv ....
ElinP: Blå eplesnegle denne gangen
E-Dahl: legger minimaiser så snart tempen går opp til 27-28 grader.
Taina: Senket vannstand, så ordnet de det selv :)
Gule, lilla, blå og hvite eplesnegler. (Holder de adskilt da de blander seg)
HelenMarie: Mykje kjærlighet, så får ein til alt!
Snoopy: La sneglene leve sitt eget liv. Når eggeklasen var lagt la jeg de på en isoporplate
Karsten Johannessen: ikke noe spesielt. Kom masse egg under dekkglasset
Mulle Mekk: De klarte det sjøl etter mye om og men..
både gule og blå ca 1000 stk til nå.
foffo: lav vannstand
Frank Strandli: Dette klare de av seg selv,yngler i alle kar de blir lagt i....
Michael Tveter: to snegler sammen=mange flere
fishlover007: Vi har 5 gule eplesnegler i et akvarium på 300 liter.
Vi tenkte at i skulle se om vi klarte å få dem il å legge egg, så vi senket vannstanden litt og kjøpte en plante med store plader, som stakk litt opp av vannet.
Så var det bare å vente. En morgen da vi sto opp oppdaget vi en klomp med noe merkeli på en av bladene. Å etterhvert så klekket de å nå har vi mange små eplesnegler.=)
Børge Johannessen: 4 stk voksne i et 36liters akvarie fylt opp til det gjensto ca.10cm. Lys 14 timer pr.dag og foring med pellets og grønt.
Catrinefisken: etter mange, mange uker med venting tok jeg å omredet akvariet litt og foret de på litt algetabeletter, så etter noen timer var endelig eggleggingen i gang. Har to gutter og fem jenter i 70 liter.
Coryen: Det klarte de helt på egen hånd :))
Tommy Åsmul: Fikk til 4-6 eggklaser 3 cm over vannflata i 180 literen. Tok ut 3 klaser og lot dem flyte på plastbit i 20 literen til de klekket og gikk nedi vannet. Lett å få til om voksne sneglene ikke blir herjet av fisker.
roland369: Gikk av seg selv, hjalp dem ut av klasen :-)
latesomfisk: Gikk av seg selv.
Elisabeth Hermans: Endelig har jeg flere klaser liggende på en "isopor-båt".
Ove Olsen: har blå eplesnegler.
Pernille: Vi kjøpte to gule eplesnegler i februar/mars 2007. Disse var ganske store da de ble kjøpt og siden tiden gikk uten egglegging regnet vi med de var av samme kjønn. I august/september 2007 begynte de plutselig å vise mer interesse for hverandre og noen dager etter at vi så dem parre seg første gang hang minimaisen der. Eggklasen ble lagt i et Juwel kar, der det er ganske mye plass mellom vannoverflaten og lokket i tugangspunktet, så vannstanden ble ikke senket. Vannverdiene ellers ble heller ikke endret før parringen. Eggklasen fikk henge der den ble lagt, og etter 13 dager klekket eggene. Babysneglene ble fordelt mellom rekekaret og selskapskaret vårt, og de har vokst markant fortere i selskapkaret. De sneglene som i en periode bosatte seg i fødekaret (der det var guppy-yngel og god og lettvint tilgang på forrester) har vokst noe enormt. Ca 4 -6 uker etter først eggklase, ble en ny lagt. Denne klekket også helt fint der den hang.
akvadilla: Enkelt, klarte seg sjølv. Men trenger masse kjærlighet.
Anne-Mette: Blå eplesnegler. Flyttet de til et annen kar. Masse agurk, hevet temp til 26
jarlehm: den gule varianten - hadde 5 stykker gående i det største karet, en dag fant jeg en klase under dekkglasset, som jeg flyttet til 6-kanten på en isopor-bit, fikk bare 15 av dem til å leve opp dessverre...
Kai O Hetland: Gikk av seg selv.
De la 4 "klaser"
Nå, 1/2 år senere er det er fortsatt over 50 i live.
Benny R-J: senket vannstanden
Lene E: Hadde mange av samme farge i ett kar, senket vannstanden med ca 10 cm. Det tok litt tid før første eggklase kom, men etterhvert kom det så mange at det snart ikke ble plass til fler....
Har fått til blå,hvite og lilla.
Thomasah: Enkelt! Putt dem oppi og de legger egg...
Nat: Eggeklase i armaturet, klekket etter 13 dager.
tropeoppdrett: går av seg selv
Lynet: Eplesneglene legger eggklasene over vannflata. Hos meg valgte de å gjøre det i et åpent akvarie hvor eggklasen ikke kunne holdes så fuktig som den bør. Jeg flyttet derfor hele klasen over på en flyteanordning som jeg så flyttet over i et kar med dekkglass. I løpet av noen uker begynte det å tyte ut med små gule sneglebabiser :D
Caasberg: Ga de vann og mat ;)
SummeTone: bare man har en hann og en hunn så blir det egg:)
Leifur: Kjøpte nye eplesnegler av Cherhan i vår, i forskjellige farger. Nå dukker det opp eggklaser i 110-literen stadig vekk, og det kryr av småttiser. Det er de lilla som bor der.
Marris: Måtte flytte eplesneglene litt rundt for å få dem i gang. Nå legger de egg rett som det er.
kåsei: De klarte seg selv
MalinFP: To store gule Eplesnegler av forskjellige kjønn = egg og sneglebabyer :)