16 oppdrett i 2006

ceccan: det skjedde egentlig bare av seg selv,plutselig var det masse yngel! men mye mat og en skiferhule så ut til å være perfekt!
Liz H: Det gikk helt av seg selv ;)
alfen50: De yngler hele tiden i en hule. LIte annen fisk i akvariet, så de fleste over lever. Da det ikke er lett å bli kvitt yngel. Har jeg nå også andre fisk som jeg håper skulle ta noen av dem. Dette gikk bra en stund, men nå er foreldrene flinkere til å passe ynglene, og mange overlever.
Anita: Leker meget lett, la egg i en stubbehule tre dager etter innkjøp. Ble for voldsomme når yngelen kom ut, og ble solgt. Yngelen spist av de andre beboerne unntatt en liten tass som dukket opp blandt plantene etter 4 mnd! Den lever og vokser.
Eika: det klarte de helt av seg selv
Rikkerye: Det gikk helt av seg selv, noen hule rog røtter var nok, så var de i gang=)
leo76: gikk stortsett av seg selv når forholdene lå til rette.... med tanke på vann verdier, temp osv.... de yngler i et sett....
Birger: Liker steinhuler. Lett fisk å få til
Ciklide: tok hunnen å satte den nedi ett 50l. kar. satte hannen oppi dagen etter. fòret godt med mygglarver, og 2 dager senere var de egg i en blomsterpottehule. nå går yngel sammen med foreldrene. for øyeblikket 20-30stk.
Erik Holmen: Jeg lagde en kokkosnøtt hule som de kunne bruke, og det gav resultat
Ellen & Rune Roksvåg: Egentlig ingen spesiell måte her. La merke til at vi hadde et par, som lekte og la egg oppi 300 literen (ble selvfølgelig spist opp) Derfor besluttet vi å flytte paret over i en 63liter satt opp med røtter, finkornet grus og noen steiner samt en kokosnøtt-hule. Det gikk ikke lange stunden før de hadde egg, og senere en sinnsyk skokk m unger...Det lever nå ca 25-30 stk, og disse er pr.dags dato (26/10) ca 1,2-1,5 cm store. Dette er den såkalte "elfenbenscikliden" , altså den helt kritthvite.
Ole Paulsen: Leker i huler og på stein. Ganske aggresiv under lek.
Helgis: Satte nedi en kokosnøtthule, resten gjorde fisken. :) 17 små ungler som svømmer rundt.
GeoMag: Bare å skille dem fra annen rovfisk!
kåsei: De klarte seg selv, men kommer de alene i et kar, så yngler de ofte.
gjedde kongen: blomstekrukke fungerer meget godt eller andre former for huler.
disse passer meget godt på ungene sine.
meget lett å få yngel på