35 oppdrett i 2009

merethe7: har ett par sebraciklide, lot de få et hjørne et hjørne og la forholdene til rette med planter og kokosnøtthule.. Etter noen uker vrimlet det av små utgaver sebraciklider, flyttet etterhvert disse små i eget kar..
Raskin: Jeg hadde et fint par med Sebraciklide.De gikk i akvariet med mine andre fisker.Men de var så ivrige på å grave og kurtisere hverandre at jeg etter en tid satte de i et eget kar på 60 ltr.Jeg satte inn noen planter og store steiner ,mye sand og et potteskår.Det tok ikke så lang tid før jeg så at hun hadde lagt ett fint knippe med egg.Men så gjorde hun meg veldig nærvøs en dag da jeg kom og ikke så et eneste egg!De hadde lenge gravd mye og det fortsatte etter egglegingen.Jeg så aldri eggene etter det,hun gjemte dem under potteskåret der hadde de gravd dypt.Så jeg gikk og ventet og plutselig så jeg en liten sverm med yngel.Har matet med fryst Artemia,og sørget for at de har hatt grønt i akvarium,alger.Det har fungert veldi bra.Tok ut hannen da de var frittsvømmende,bare for sikkerhetsskyld.Nå er de ca 1 og en halv cm.
J9fer: yngelmaskiner
Matti79: Hadde 2 små sebraer på 2,5-3cm oppi ett selskapskarr sammen med noen oscarer og noen blå acara. Pluttselig en dag så jeg en sverm med yngel(70-80stk). Har ikke gjort noe spesielt for dem. Dette ordner de helt selv.Har overlevd ca 15-20 stk, og er nå 1-1,5cm
Kingkamfa: Sebraciklide (Amatitlania nigrofasciata)
det er en Gul Efenben
wetlilly: Har et 160 liters akvarium med stein og røtter, gode gjemmesteder og huler. Har 2 lekspar. Yngelen blir flyttet til et mindre akvarium på 55 liter når de har fått litt størrelse.
Svein Ove Borgsjø: Masse røtter som ligger slik at utgraving av sand blir enkelt Sebracikliden.

Tar fike ungen over i fødekarr etter noen dager.
Petter Anderssen: ett kull . kun en overlevende yngel. Pappa slo seg vrang og drepte mamma og alle untatt denne ene yngelen
Werring: De gjør det av seg selv
CiklideSyka: fikk et par av pappa tok et vanbute å vips så ynglet de eter et vanbute
guppyoppdretter: Går av seg selv, i eget akvarium.
yngel ca kvar 14dag
TK: Par har en 65 liter for seg selv. Ca 100 yngel. Foret opp på artemia, dekapsulert artemia, micron, moina, daphnia pulex, tørrfor og veldig snart det som foreldrene spiser. pH7.4-7.6 GH9-12
Ole Paulsen: fikk rundt 75 yngel
Bente3: Går av seg selv!
Hankook: Har egentligt ikke gjort noe for og prøve og framkalle yngel, men det var en dag dei gravde veldig masse i sanden og 2dager etterpå så jeg di hadde lagt egg der.
Eggene flyttet dem over inn i ett skjell. som eggene derretter ble klekket.
Foreldrene passet meget godtpå yngela så jeg valgte og holde meg vekke.
ole b: De har egg hele tiden! har vell fått 4 - 5 kull.Gjør ikke noe spesielt går i en 100 l med 2 huler alene.Det største kullet nå er vel snart 2 måneder og det er rundt 40 stk.
betta..ramirezi: legger egg stadi vekk
TwistedMind84: Ingen spesielle, de har kokosnøtt og skiferhule. Det er forøvrig den hvite utgaven jeg har. Ikke den med sebrastriper
ilion2: går i et kar med masse ciklider i å legger stadig egg, sliter med å bli kvitt yngelen.
CNC Blondi: Denne cikliden er like lett som acaraen..
Akkurat samme fremgangsmåte,,,ett kar med grus og en rot oppi..
De la eggene på akvariveggen og da de ble yngel så begynnte de å svømme sammen med foreldrene..
Når yngela ble 2 uker så tok eg ut foreldrene så eg kunne fore dem uten dem oppi..
Alias: Ca 1,5 uke etter jeg fikk dem hjem svømte det plutselig masse yngel rund i karet. Fin sand i bunnen, samt en lekshule.
mioo76: Samme måte som palettciklide
Svein Richard Hansen: oppdrettet i selskapskaret
LOFFA: De ordner seg selv. Tar ut hula og lar eggene klekkes sammen med mora
blix1: leker i kokosnøtt hule. flyttes etterhvert over til oppvekst karr
Roger Hølmen: Disse la egg på runde steiner, yngel ble også her foret opp på rekemiks og mygglarver. Som de andre jeg har hatt oppdrett på, la disse også egg jevnlig.
Hege M: SebraCiklidene mine fikk unger og jeg flyttet ungene over i eget akvarium etter nesten2 uker. De vokser og trives.
Siljee: Det går av seg selv, burde vel heller vært begrensningsmuligheter.
Runar O. Kvien: stort kaldtvannsbytte og røde mygglarver gjør susen:D kjempeflinke foreldre:) (dette er elfenbenciklider)
Oskar Hellstrøm: de yngle inne i en gammel liten dykkerklokke på en ettermiddag
Aylaxana: 13 oktober fikk ett sebraciklide par yngel (ca 50-70stk)

De la eggene i en skiferhule og voktet eggene svært godt, da yngelen ble gamle nok til å svømme (ca 7 dager gamle) så førte foreldrene yngelen ut av skiferhulen for å lete etter mat.
De første dagene hold foreldrene yngelen max 5 cm fra hulen. og hvis noen av yngelene kom litt for langt unna gruppen slukte fort en av foreldrene den uheldige inn i munnen for så å spytte den ut inne i gruppen der den var trygg... Både faren og moren var ypperlige til å passe på at ingen andre fisk kom for nærme, og en gang i blandt så svømte faren til andre siden av akvariet for å jage de andre fiskene, bare for å minne dem på at her var det han som bestemte hvor de fikk lov til å svømme og at de ikke engang burde prøve seg å nærme seg han sine unger, For da skulle de jammen få juling... :)

Selv om foreldrene gravde opp mikroskopiske alger og annen god mat til yngelen så kjøpte jeg tørket og knust artemia for yngel under en cm og gav dette til yngelen ( Tok bittelittegrann av dette i en sprøyte, uten nål og fylte på med litt akvarievann og ristet til alt var oppløst, deretter stakk jeg hele sprøyten ned i akvariet og sprøytet forsiktig ut innholdet noen cm fra skiferhulen. Dette gjorde jeg annen hver dag) dette var egentlig ikke nødvendig ettersom det allerede var masse nok av mat der fra før, men jeg gjorde dette fordi jeg ville være sikker på at de fikk alle de næringsstoffene de trenger for å holde seg sterke og sunne...

Etter to uker førte foreldrene yngelen lengre bort fra hulen, yngelen fikk nå lov til å ha litt større bevegelsefrihet og de er ca 0.4cm store(små)

En uker senere kan man se tydelig at yngelen begynner å få streker på kroppen, ja, man kan faktisk se at de har en kropp og ikke bare ett stort hode med store øyne... :p
Nå beveger yngelen seg over hele akvariet... (sammen med foreldrene som vakter selvfølgelig...)
Ronny Johnerud: 1. gang gikk lekspar sammen i selskapskar 160l. Noe yngel overlevde. 2. gang gikk de i 60L. fikk ca 200 små. i løpet av et par måneder
bond: jeg har tre parr og alle begynte å legge egg.
det kan hende at dem får egg og yngel, men ikke alle fisker klarer å ta vare på unger med en gang.

det eneste jeg brukte hvar lys og pumpe, man trenger ikke varme kolbe.
det er vert å prøve seg på sebraciklider, dem vokser fort.
og pass på at du ikke ødelegger hull dem har gravd eller skrem dem når egg/yngel har kommet.
Blitzabeth: Holdes i par.Legger egg på flater eller i huler.
Benny R-J: Dette greide de selv