22 oppdrett i 2010

Christian80: Klarer seg selv. Godt beplantet kar. Kokosnøtthuler.
Trond86: 4 stk i en 63 liter, dannet par, fjernet de andre 2.Gikk sammen med ynglene i 4 uker.

Nå går yngelen alene i 63 literen!
Emil og IB: En stor og en liten fisk la egg, og så kom det unger.
Espen Åsan: Fikk et lekspar av ei jeg kjente litt. Det tok omtrent 3 dager før de la egg. Jeg gjorde ikke noe for og få dem til og leke. Bortsett fra at det var en stor skiferhule hvor eggene kunne legges.
Einar.k: vann og fisk
TK: Flere par ynglet samtidig i 540l selskapskar. De vokste dermed opp sammen med blå acara, øreål, jack dempsey og lungemaller for å nevne noen. Pga mange huler og skjulesteder gikk det bra. pH7-7.5 GH9-12
Sirra: Umulig å ikke få oppdrett på disse! :-D Jeg har Elfenben, nydelige ciklider!
Øyvind: Veka etter at eg kjøpte dei i dyrebutikken, var to plutselig blitt til veldig mange.
Dei la egga i en kokosnøtthule, og etter at dei har blitt frittsvømmande har dei flytte ynglene rundt om i heile akvariet.
Marius Johnsen: kjøpte 2 stk unge sebraer, di var så små at jeg ikke viste ho eller hann, hadde kjempe flaks etter 2 uker var det lek på dem, ca 1 uke etter at yngelen svømme begynte hannen og spise dem. tok yngelsen over i eget akvarium 16 stk overlevde, nå legger paret egg hvar mnd.
riorota: Dette klarte de helt av seg selv. Veldig flinke til å passe på yngelen. Hadde de oppi et kar sammen med andre type fisker og når jeg skulle flytte de til et annet kar så var det 137 yngel, så de passe veldig godt på, Men stress for de andre fiskene.
Sharon Mari: Sebracikliden er så beskyttende foreldre at jeg anbefaler egen akvarium dersom du skal drive med oppdrett av dem.
Jeg selv har dem i eget akvarium der de får orientere seg selv hvordan karet skal være.
Har satt inn litt flate stener,planter sand og en hule der de vil mest sannsylnlig plassere eggene som de gjorde hos meg.
Det er meget enkelt å får yngel på denne fisken.
DevilMaster: Gått mest av seg selv
Mats Olberg: Gikk av seg selv. Yngler ofte
thomasø: klarer alt selv
Mats Olberg: gikk av seg selv
ciklide87: hule å vann. trenger ikke mer. veldig aggresiv når de har yngel
Christian K: gjor jobben selv de.
ferkingen123: puttet de i karet.
Benny R-J: dette greide de selv
Ruben og Kjersti: Gikk i storkaret sammen med alle de store fiskene. Foreldrene beskyttet både egg og yngel godt. Sugde yngelen opp med sprøyte og hadde den over i et lite kar som ble byttet vann på hver dag. Foret litt et par ganger daglig.
Kristine b: Hadde en halv knust blomsterpotte gravd litt ned i sandbunnen og vips så kjente jeg at det var masse egg klistra på innsiden... Hannen og hunnen passa godt på selv om det kun var de to i akvariet:)
Francesca Goll-rasmussen: sebraciklide hun og han , begge stripete ble flyttet over i eget kar med gjemmsteder som kokkosnøtt og stein huler. De valgte å legge egg i kokkosnøtten og etter noen uker kom det plutselig ut frittsvømmende små yngel. mor og far passet veldig godt på og var agressive så fort jeg nermet meg karet. ynglene er nå 7 måneder gamleog de er en god blanding av stripete og hvite sebreasiklider:) meget søte og jeg har dem i et eget kar sammen med mange små ansistrus yngel.