12 oppdrett i 2012

Hektapåfisk: Disse legger egg 2 ganger i mnd.Masse yngel.Denne gangen tok jeg dem ikke ut og lot dem vokse opp hos foreldrene.Ble heldighvis ikke så mange nå som sist.Er vel nesten umulig og ikke få yngel på disse:)
Ole Paulsen: Gjenntatt oppdrett. Foreldrene er F1 fra rio guarumo i panama.
Svein Kjønnås: Tilsett vann
Håkon Stimfisk: Hei.
Jeg har en 315 liter`s avlekar hvor jeg har 4 par med Sebra ciklider som legger egg hver 14 dag. Etter 2 ukers som frittsvømmere, flytter jeg ynglene over til oppdrett`s karet på 200 liter.

Det har jeg gjort nå ganske jevnlig, og har en del yngler.

.
kindafishy: 125l rio oppdrettsakvarie med et par butikkkjøpte sebraciklider. Innredet med steinrøys og sandbunn. Eheim pro 3 2076 utvendig filter. Godt med for og vannbytter, mer skal ikke til med denne arten. Vannet har ph rundt 7,5 men gh er noe for lav i forhold til hva fisken opplever i naturen, ca 3. Dette for å slippe variasjoner i vannverdier ved bytt.

yngel spiste alger (ikke vasket karet for alger på flere mnd før leksparet flyttet inn) og forrester de første to ukene, deretter en blanding av discusgranulat og tetra tabimin smuldret opp i småbiter (ikke støv) samt frossen artemia i ca en mnd etter dette. Deretter var de store nok til å spise flakfor og rekepellets samt ciklidegranulat og innimellom litt discusgranulat for å sikre litt ekstra proteintilskudd. Artemia inngår som en stor del av dietten både for voksne og barn/ungdommer
Rodney Midtbø: Fiskene la egg i 240 liter arts kar, yngel ble flyttet til eget yngel kar etter ca 3 dager.
Ultraguppy: Går av seg selv
Tone Ringstad: Ett artskar på 120 liter med ett lekspar, hunnen ble flyttet like etter at ungene ble klekke, hannen er der fortsatt, ingen andre fisker der.

11 yngel overlevde av ca 40, de er nå ca 2 mnd gamle
MagnusTT: Disse klarer seg sjøl
TK: pH7.5 GH10. Flinke, oppvakte foreldre. Får noen yngel til på vokse opp i selskap med blå acara, jack dempsey, praktbikir, kortfinnet bikir, øreål og lungemaller.
Lizzies fisker: yngler i storkaret- jeg fanger og tar ut yngel når de har blitt litt størrelse på. har de over i yngelkar
Fiskemoro: Legger egg etter kort tid flyttet dem i eget akvarium etter en og en halv uke