13 oppdrett i 2013

Sebastian Haugland: jeg kjøpte to fisker i butikken og 1-2uker så var det yngeli akvarie foreldrene passer veldig bra på
Ole Paulsen: Gammelt par som leker en gang hver annen måned.
Ladiebug: Endelig har 8 stk av ca 25 stk Sebraciklider klart kritteriet :-) Det har nå godt 6 uker siden vi oppdaget dem i karet. Og de har begynt å svømme en del alene rundt store roten mens foreldrene holder seg mer og mer på avstand :-) Vi har en liten "fiskebok" som vi noterer alt av fiskefødsler og dette er det eneste kullet som har klart seg. Det har vært 5 kull før dette som ikke har klart kritteriet.
Stig Jarle Nordvik: Fått masse yngel mange ganger :)
TK: Selskapskar. Trolig den enkleste cikliden å få yngel på.
Kjell Tellefsen: La egg i en kokosnøtthule. Lar det gå av seg selv.
Jason Aksnes: går av seg selv
Ingvild Engeroen: gikk helt av seg selv.
Cesilie Ilseng: Har tidligere hatt oppdrett av både sajica ciklide, delfinciklide og sebraciklide.. Har nettopp startet opp igjen, denne gangen kun med sebraciklider.
Håkon Alexander Jarwson: Lot paret gå i en 80 liter. Regelmessige vannbytter og rikelig med mat. Morsom fisk, som det er lett å få oppdrett på.
ØyvindT: Tok dem over i yngelkar etter at de ble frittsvømmende
Petter Soldal: Kjøpte oss to par som vi har i en 260l. De startet med lek omtrent med en gang de var kommet på plass. De første kullene feilet i det yngelet ble frittsvømmende. Litt usikker om de ble spist av andre fisk eller om det kan ha vært noe annet.

Etter noen forsøk fikk de endelig til, og nå har vi et kull halvstore yngel som går sammen med resten i karet. De trives da de har mange hjemmesteder blant steiner og i huler.
Akvasimen: Jeg hadde Sebraciklide paret mitt samme med en del andre fiskearter. Så la de det første kullet. Jeg ble glad, men ikke så glad dagen etter når eggene var borte og en av de andre fiskene var ved siden av. Det var da jeg kom på separere Sebraciklide paret i et av de andre akvariene, men i mellomtiden ble det flere kull og alle forsvant. Så da alt var klart forflyttet jeg dem i det 40 liters oppdrettskaret. Etter noen uker kom det enda et kull.

Det er det kullet jeg holder på med nå:
Fremgangsmåten min er:
- Rense akvariet tredje hver uke
- Mate de store og la dem gi maten videre,
- La foreldrene passe på eggene og yngelen som kommer fram selv
- Når de er blitt større forflytter jeg dem i føde kar