13 oppdrett i 2007

foffo: de la eggene i en terakotta potte
Ola Aarseth: Lot fiskene gå i en 200 liters selskapstank og de gjorde alt selv. hadde to kull før dette som ikke gikk så bra, men virker som de har fått taket på dette nå :o)
Anita: En han og to hunner i akvariet. Hannen har valgt seg ut den største hunnen, og de legger egg i en kokosnøtthule med åpning nede. Gode foreldre. pH=7 og GH= 5-6
Josti: Leker jamnlig i min 660. Flytter de fleste ungene etter noen dager.
frosken: Har 1 par i en 110 liter,og mange huler.
Kull nr.2 i år har akkurat kommet ut av hulen,og det går fortsatt minimum 10 stk fra forrige kull i samme kar.(20 andre har blitt satt i et annet kar.)Foreldrene klarer oppgaven fint selv.Mor passer barna og far passer på at mor gjør denne jobben riktig:-)
tim81: Ordner seg selv
Fredly: Det hele startet med at jeg så at hunnen hadde lagt egg.

Dette var 2 gangen hun la egg siden jeg kjøpte henne i butikk.

Første gangen så spiste hun trolig eggene sine, og ville derfor prøve noe nytt denne gangen.

Når eggene hadde ligget i taket på en kokkosnøtthule i 2-3 dager, tok jeg omtrent 75% av disse og la de oppe i et litersmål med oksygenpumpe og noen dråper medsoppmiddel.

Her lå de i 1 dag,før de begynte og klekke, og ca 1 døgn etterpå var de fleste ute av egget og prøvde forgjeves og svømme.

Veldig morro da dette var første gang jeg har fått til oppdrett på fisk. Og mere skal det bli
Kjetil E: 2 hunner og ett par i lite 45 liters kar, tett beplantet og med røtter og Kokosnøtt. ca 50 yngel på første forsøk.
Pappfrosk: Siden hannen endelig fannt seg en partner har de to vært uadskillelige.
Oppdaget ikke at de hadde lagt egg før hannen bet meg da jeg skulle vaske tanken. hehe begge var like hissige så all annen fisk måtte evakueres, til og med mallene.
Har lest at hannen ofte blir hissig mor hunnen også, men disse to oppførte seg hele tiden som et eksemplarisk kjærestepar! Veldig gode foreldre allerede på første kull.
tropeoppdrett: gikk av seg selv
kåsei: Jeg hadde sandi bunnen og masse stein som jeg satte opp som masse huler, de la gggene i en av hulene, gode foreldre
G&T: Han og ho i eget kar med 2 terrakottapotter, sand / grus i bunnen, en del stein. Planter: hornblad og andemat (alt anna er "rydda" bort av sajicaen selv).
Filterpumpe, varmekolbe, ca 25 grader.
Etter et mislykka forsøk, fikk de det til andre gang.
Foret ynglene med infusorievann den første uka, så med nyklekte artemia.
Etter ei stund så det ut som foreldrene ble mørkere, og vi tok ut 3 av ynglene for å berge noen, hvis foreldrene skulle gå i lekmodus igjen. I stedet har de tatt godt vare på de 6 som var igjen, og disse har økt mer i størrelse enn de 3 som har klart seg selv.
Pelle: Kjøpte 4 Sajica aug.07, lite skjedde. Men så tok jeg over ei hoe fra svigermor siden hannen hennes hadde daua. Den nye hoa og hannen min ble fort et par og ynglet etter noen uker. Flyttet resten av fiskene til et annet akvarie og etter 5-6 uker flyttet jeg ungene til et eget akvarie, har ca 20 stk nå som er 3-4 mnd.
Og nå i mnd. skifte jan./feb. har de voksne fått yngel igjen.
Veldig gode til å passe yngelen sin.