9 oppdrett i 2010

fjelltorsk: Endte opp med tre Sjicaer i et artskar, og de ynglet etter en stund med gjevne mellomrom under en stor rot. Desverre ble de fleste kullene spist, men jeg reddet unna endel, så jeg har nå ca 15stk og de har blitt rundt 2-3cm. Går i egen sekstilter, og blir foret med tørrfor og frossen artemia, pluss litt algetabletter.
Wobbler: Eggene ble lagt i en hule etter nøye rengjøring av foreldrene, yngelen sugde jeg opp etter ca 1 uke og plasserte de i et yngelbur. Oppforing på knust Tetra min og bosmider. All oppsugd yngel overlevde. ble 21 stk i dette kullet.
Ronit Aggarwal: Hadde et par sajica ciklider i en 110 l. Da jeg først prøvde var tempen på 27 grader og det var mange huler der. Det tok en stund før jeg forstod at de fikk egg på rundt 25 grader. Så jeg endret tempen. Det tok ca 6 dager før det kom egg i en kokkosnøtt hule. Det anbefales å kjøpe en kokkosnøtthule!
Atle Abel Salvesen: La egg på flat stein, 150L kar, 26 grader, ph 7
Lisa-S: Et lekspar som ble flyttet til eget kar da de begynte med lek.La egg i en kokosnøtthule. Flinke foreldre som ordnet alt selv. ble 191 yngel som alle overlevde. Foret de på mickroorm den første måneden, ellers en kombinasjon av flakfor og orm.. Foreldre gikk sammens med yngel den første måneden.
TK: Et par går i et 250l selskapskar sammen med bl.a. scalarer, lungemaller og corys. Foreldrene er gode yngelpassere, uten å være fullt så aggressive som feks sebraciklider.
pH7.5 GH har variert mellom 10 og ...20!
John Einar Oterholt: Kjøpte et par som jeg plasserte i en 96l. Gav dem ei kokosnøtthule og fora med røde mygglarver. Etter 3 misslykkede egglegginger ble det til slutt suksess. Mesteparten går av seg selv og så langt er det et 50-talls yngel som ser ut til å overleve.
ruha: .....................
jettæ: Går nesten ikke å stoppe, yngler i ett sett...