2 oppdrett i 2013

Lars Jamne: Går av seg på ciklidevis, først oppfeiting med mye frossentfor og levendefor etterfulgt av daglige vannbytter noen dager på rad. Ligger eggene på sunkne catappablader som se flytter med seg om de føler seg utrygg. Hvert kull så langt er på 200+ klarer fint å ta være på yngel fra wigglers til ungfisk i samme kar som andre store ciklider. Avkommet er lett å få til å spise og tar alt du gir dem.

Mitt par har lekt både i pH 6 (29 grader) og i ph7.2 (25 grader). Virker som når de første er i gang så er ikke pH eller temp så viktig så lenge paret har tonen. Om eggene skulle forsvinne pga maller eller annen fisk så ser det ikke ut til at hannen blir så veldig stresset av det, hun slipper iallfall juling slik en del andre ciklider sliter med. Veldig fine farger på dem i og ute for lek når de har funnet seg til rette.
Kjell Tellefsen: Tok 4 stk VF Bujurquina vittata over i en 325 liter sammen med et lekspar scalare. Heiv oppi 3 catappa blader og dagen etterpå var det egg på det ene bladet.