9 oppdrett i 2011

Kasper Bedsted: som vanlig
Rita A: 2 hanner og 1 hunn leker i en 240-liter, temperaturen varierer fra 25 grader om morgen til 27 om kvelden, ph 6,5-7.
Hannene foretrekker trange skiferhuler.
Noen yngel fóres opp i eget kar, andre vokser opp sammen med foreldrene.
Lars Jamne: Gikk av seg selv, oppdaget plutselig 4 stk på ca 3cm i et kar på kontoret. Temp 27, Ph 5,5, ekstrem god filtrering og ca 3000 l/t sirkulasjon.
Joanna & Pål: Vannverdier: 5-6 pH. Temperatur: 26 grader. Gh: 1-2.

Et lekspar med L134 lekte i selskapskar på 240-liter med ukentlige vannbytter. Flere huler i forskjellige størrelser (hvorav den trangeste ble valgt), flere røtter med gode gjemmeplasser, og godt med beplantning. Lekshulen har en åpning på ca. 2-2,5cm. Foreldrene ble fòret med både tørrfòr (bla. Jbl NoveFect og NovaTab) og frossentfòr (bla. Røde mygglarver og svarte mygglarver).

Ca. 10 dager etter at eggene klekt ble ynglene flyttet i en fødekasse med luftepumpe. De ble fòret tre ganger daglig med bla. Jbl NoveFect og NovaTab. Ynglene ble etterhvert flyttet i eget kar hvor de blir fòret flere ganger daglig.
Buskiz: Egg blir lagt i huler og hannen passer på.
Janne: Gruppa består av 5 hanner og 2 hunner. De går sammen med C.venezuelanus i en 160L som inneholder mange huler og gjemmesteder. Karet har HMF filter og ekstra sirkulasjonspumpe med diffusor. Temperatur er 28 -29 grader, pH 6,8 og gh 0.
rudie: har en effektiv leksgruppe på 9stk :) her kommer det yngel ganske ofte.. :)
Arild L: Eget artskar med meget god filtrering samt hyppige vannbytter.
Eivind H: Sørget for at mallene hadde nok av huler i forskjellige størrelser og utforming. Begge hannene som har fått klekket egg har valgt skiferhuler (2x3cm åpning).