15 oppdrett i 2007

foffo: ikke noe spesielt
Ciklide: hunnen gikk 7 dager for seg selv i 85 literen før hannen ploppet oppi. 6 dager og ett kjølig vannbytte senere ble det egg på en stein, som senere klekket og resulterte i ett heidundrane antall yngel! hannen er mer med på yngelpleien enn de andre ciklidene jeg har prøv ut. de er langt mer på vakt enn andre ciklider jeg har hatt! går sammen hele family`n enda.
Sondre Bjordal: jeg puttet en han og en hunn oppi og så etter vært var det yngel oppi:) 2 stk. har ovelevd.
Kjartan: noen dager etter de var kommet i akvarie la de egg på den ene kokosnøtten.
tok eggen over i et eget kar for foreldrene døde(hoppet ut av akvarie)
det er nå 4 yngel igjen.
Per Arne Øvrum: De gikk aleine i en 70l til yngelen var frittsvømmende.

Utrolig enkel fisk å drette på. Blir kåte av kaldt vann :)
NHL: Etter noen vannbytter og foring med mygglarver, produserte de en sverm med yngel. Haretter 1,5 uke ca. 50stk. på 1cm.
Blitzabeth: Disse yngler lett og legger eggene på flate områder.Har hatt egg på både skiferstein og blader.
Har nå et par som går alene i en 200 l med rundt 100 1 mnd gamle yngel.
Hoa og hannen pleier avkommene sine og passer på at andre ikke nærmer seg. Meget agressive under lek og yngelpleie,derfor anbefaler jeg at de får gå i et kar for seg selv.
tropeoppdrett: lot et par gå alene i en 80 liter! gikk av seg selv, nå er di flyttet til en 180 liter hvor dem avler jevnlig
Lynet: Bor i 260-liter sammen med sebraciklider. Karet er tilrettelagt med mange røtter og steiner som gir ypperlig skjulesteder for egglegging. En relativt enkel ciklide å få yngel på!
filathor: jippi, har kommet over kritisk fase,yngelen er nå 6 uker gammle. ca 1 cm,. vokser raskt!

fremmgangsmåte:

vann + fisk = yngel i et godt beplantet akvarie,med fin biltemablåsesand,.. etter ar yngelen er frittsvømmende,.. fjernes foreldre til et annet kar,.. de har begynt på nytt der,..
Flashi: Gjorde alt selv
Marius: Ga de et 60 l for seg selv med sand, to røtter og mye stein.
Koi og hoi: ikke noe spes. problem med dretting av disse
Gøril: Hadde flaks og fikk inn en han og en hun samtidig. De flyttet raskt inn under en skiferhelle, og danderte eggene i en perfekt, rund labyrint, på en stående skiferhelle. Men plutselig var alle eggene borte, samme natt som Sebraene hadde lagt sine, så trodde at det var bom denne gangen. Så heller ikke noe juvelyngel til å begynne med, til jeg oppdaget at 1/3 av sebra-ynglene hadde en mistenkelig gul farge. Lurte på om det kunne være noen elfenbensciklider bak i genene på sebraen, men tok for sikkerhets skyld all ungelen opp i et 20 l kar. Og skulle du ha sett sånn, det ble faktisk en 5-6 juveler ut av det.
gjedde kongen: gikk i et 240liter arts karr like lett å få yngel på denne som sebraciklide