11 oppdrett i 2009

Svein Richard Hansen: oppdrett i selskapsarkvarium, overflyttin til oddrettskar av yngel når de er frittsvømmende.
Atle Abel Salvesen: Har et 180liters kar med røtter, og flate steinoverflater. Hunnen legger egg på toppen av steinen, mens en illsint hannfisk passer på disse under klekking. Hannen blir ikke mindre sint etter klekking, så disse bør gå i artskar. Hannen angriper alt som nærmer seg yngelet sitt.
Ciklide: Samme som før.
Tommy Knutsen: ingen disse legger egg uanset om det er selskaps kar eller oppdretkar.
NHL: Som før.
ThinkPink: Fikk gå i selskapsakvarium, og ordnet det hele av seg selv. La egg på en skråstilt stein, og har passet på avkommet uavbrutt frem til nå. Rundt 60 yngel har klart seg! Er nå 2,5 cm - 3,5 cm.
Kjempeflinke foreldre, som etter å ha terorisert hele karret, nå har fått eget artsakvarium!
thomasø: kjøpte ferdig par, og etter noen uker var det egg på steinen
Jeans: Hadde ett par i 325l min, som jeg lagde kokkosnøtt hule til. Etter det gikk det av seg selv, men når det kom yngel ble jeg nødt til og flytte de i ett annen kar på 152l. Pga. de ble så aggresive mot de andre fiskene, sikker for de ville forsvare avkomme sitt. Flyttigen gikk også bra, matet de mest på artemia og gikk over til tetracichlid sticks når de ble sørre. fungerte og fungerer fortsatt bra, men alfa omega er bra pumpe å bytte litt vann ofte. vil på det sterkste anbefale og legge litt mye kr i en bra pumpe, om du driver oppdrett eller ikke. Eheim er jeg fonød med + den er veldig stillegående.
blix1: Kjøpte et par på en dyrebutikk. Skjedde vell egentlig helt av seg selv. Leka på veggen av en kokosnøtt hule. Håper de vil leke flere ganger. da det er ganske spennende å følge med på:)
Henning Nordhagen: Kjøpte ett par og satte dem i avel. 1 av seks akv. av 140liter. Meget rask utvikling. De gravde først 2 groper.(flyttet småsteiner) La eggene på en flat stein og flyttet dem til den ene gropa etter ca ett døgn. Begge passet på eggene.Avløste hverandre så den ene fikk svømt rundt. La ca 200 egg som de passet på hele tiden. Hadde ingen andre fisk i akvariet. Ynglen ble etter noen dager selvsvømmende og begynte å svømme rundt selv.Ble hentet av den ene part om de kom litt ut av synsfelt. Bringt tilbake til de andre små. Har nå blitt større og får bevege seg friere. Får mygglarver og knust tørrfor.
Anartica: la egg i selkskapsakvarie, tok yngel ut og matet de opp