16 oppdrett i 2007

Thomas Johansen: Har 5 stk av disse.. Dominante hannen lagde ei gute grop under en stein, som ble hengende over gytegropa når han var ferdig med å grave. Begynte så å riste for hoa og dermed var leken i gang.
roger sjølyst: munn rugger tokk ut egg etter 12 dager foret med reke mix
stwo: Temp 24
Ph 8,5
Hannen har fråtset i hunner.
Fått 3 kull.
Laffzi: Hunnen gikk å tygget i 5uker. Det var veldig merkelig for kunne bare se 1 yngel i munnen hennes. Fant yngelen når jeg ominredet karet i forrige uke. Da var den nærmere rundt 1,5cm lang.
Vidar Alfei: PH: 8.0
GH: 10
Temp: 26 grader

På samme måte som Rød Zebra, hunnen hadde disse i ca. 3 uker før hun spyttet dem.
Sølvi Gullaksen: Tygget i 26 dager,spyttet i eget kar
Anita: 2 hanner og tre hunner i akvariet. 2 hunner begynte å tygge med en dags mellomrom. Lot dem spytte i hovedkaret og to yngel vokste opp. Temp 26 gr., pH=8, GH= 12-13
MalawiThomas: Som vanlig passet på å skifte 10% vann hver dag de første 14 dager. Gitt minimalt med mat annenhvar time også de første 14 dager. Derretter trappe ned på intervallene og øke fòrmengden.
TiE: Bare dukket opp yngel.
Kar med masse huler, og fin sand.
hei på deg: Vann bytte på 45 liter kaldt vann i 400 literen. ph på 8.3, gh på 15,og 26 grader på vannet. De greide det helt fint selv.
Catfish: Hunn- og hannfisk sammen i malawikar m/steinformasjon og elvegrus. Så lek (Golden) første uka i mars, og kort tid etter virket hunnfisken tjukk under haka ("tygget") og spiste ikke fór. Brukte flytende tyggeboks i hovedkaret, og hun spyttet etter ca. 22 dager. Yngelen (9-10 stk) ble fóret opp på mikroorm og avskallet artemiaegg de første ukene og så tilvent knust ciklidepellets. Så kjøpte jeg en gruppe HVIT GOLDEN (L. caeruleus "Nkali") høsten 2007. Disse lekte fra og med oktober. Alle tre hunnene har lekt og spyttet, og 25-30 yngel lever i beste velgående. Samme adferd som de gule, bare litt lenger tyggetid.
Supersiv: Begynte å leke med en gang de kom i hus, og to dager etter tygde hunnen...
Frøya: Vi har hatt 4 overlevende kull på Golden i 2007. 2 kull har vi rett og slett måtte la bli spyttet i hovedkaret, og der overlevde det kun 1 yngel på det ene kullet, og 3 på det andre. Men altså 4 kull som vi har klart å ta vare på. På de har vi brukt samme metode som på alle våre malawier. Lar hua gå ca.15 dager i hovedkaret før hun blir flyttet over i eget fødekar. Der får hun gå til hun har spyttet og er ferdig med å passe på yngelen.
Jon Arne Hammer: Ikke noe spesielt.Tok bare hunfisken i et eget akvarium når jeg så hun hadde egg i munnen. Har masse små steiner i akvariet hun går, så ynglene kan gjemme seg i.
Arild Onarheim: Riktig vannkvalitet og vannskifte (30-40%)minimum 1 gang i uken. Setter den som tygger over i eget kar, eventuelt melker henne for yngel etter ca 18 dager. Mater så yngelet 6-8 ganger i døgnet og skifter 50% av vannet 2-3 ganger i uka. Etter 3-4 mnd, setter jeg yngelet i 240 literen min, da de vokser mye fortere der, selv med mat 2 ganger i døgnet. og kun 1 ukentlig vannskift.
Jorunn-elise Førre: Hadde dem oppi et selskapsakvarium, 260liter. Hannen ristet seg for hunnen noen dager etter, men det tok lit tid før hunnen begynte å ruge på egg.
Ventet lit før jeg flyttet henne over til et mindre yngle akvarium. Flyttet hene tilbak da ugene kom og lot dem vokse opp alene i karet.