11 oppdrett i 2009

Thor M: går av seg selv!
Petter Anderssen: 2hanner og 2 hunner vf chidunga rocks, jevnlige kull ca. hver 2 måned
akvariet er på 720 liter og har en ph på 7,5 og en temperatur på 28 grader
CNC Blondi: Har gående 1 hann og 3 hunner sammen..
Såg 2 av hunnene tygget,men den ene sluttet etter noen dager mens den andre ble enorm ved munnen..
Tømte henne etter 2 uker og fikk ut over 40 yngel,ble sjokkert kor mangen hu hadde,men halvparten har strøket med når de har blitt eldre,,
Har nå gående 25 stk auratuser ennå etter 6 uker,minikopier,,
PH 8 og temperaturen er på 26 grader
Endre: Har et par med M. auratus gående i at Malawi kar på 720 liter, og det er nye lekende fisker hver uke. Lar jeg de gå i karet, blir det for mye stress for tyggende hunner, og de spytter før yngelen er klekket. Hadde lyst til å beholde noen yngel av auratusen, så jeg tok hunnen ut av hovedkaret etter 6-7 dager og satte henne i et 54 liters kar med godt med skjul til kommende yngel. Etter ca 3 uker spyttet hun yngelen, og ca 20 flotte små auratuser vrimlet rundt. Hunnen ble umiddelbart satt tilbake, og yngelen er nå 6 uker gamle og spiser og vokser godt. Går nå sammen ca 20 M. johannii yngel, og 11 J. transcriptus.
Alexander: Enkel fisk å få lek på. Mine leker i huler som jeg har laget av pvc.
Erik Holmen: Ordnet det selv
Laila Annie: Enkle fisk å få i lek. Trenger ikke legge opp til mye. Hadde 3 hoer og en hanne gående i 180 litring. Tok hunnen i eget kar når hun var blitt høvelig stor i munnen. Spyttet etter 1 uke i eget kar. 15 små.
Pelle: Flyttet til eget akvarie, syttet ca 10 yngel, bare 2 - 3 igjen av desse nå ca 2 cm
Titti: Har 1 hanne og 3 hunner som går i Malawi karet. De ordner alt selv!
Ronny Johnerud: Gått i 300L sammen med andre Malawi. Tatt ut etter ca 16 dager og deretter i eget kar frem til ungene kom. Gikk sammen med ungene i ca 10 dager
Rody: Malawi'ene ser ut til å være lette å drette. Rett vannkvalitet og et vannbytte med kaldt vann ser ut til å sette leken igang.

Etter et par uker satte jeg hunnen over i et eget kar hvor hun fikk gå til yngelen var frittsvømmende, og hun ikke lenger var interessert. Flyttet henne da tilbake til det store karet.

Yngelen ble etter hvert flyttet over til et større kar hvor de kunne vokse opp. Etter et halvår ble de største etter hvert flyttet over i 900-literen hvor de ser ut til å greie seg på egen hånd.