7 oppdrett i 2007

Siljan: Neolamprologus Multifaciatus - Sneglehusleker

Små sneglehuslekere om lever i samlet gruppe som en stor familie.

Går i en 2-delt 80 liter med 10 cm fin rådesand. Fisken har sin største oppgave her i livet å grave ned sneglej\husene slik at kun inngangen på snglehuset synes. Blir vel da mere naturlig i hht. til naturlig biotop hvor fisken graver ganger i bunnsubstratet.

Har kjørt på 26 grader med pH 7,9 og GH 6.

Gruppa hr vist tegn på lek de siste 2-3 månedene og frittsvømmende yngel som nå spiser spirulina kom frem for ca 3 uker siden
Thomas A Eriksen: Leker i sneglehus. Yngelpleie
P1800 4 ever!: 54 liter, seks fisk, yngel i 3 forskjellige sneglehus!
Richard Ingebrigtsen: To hunner, tre hanner og en overflod av kongsnegl sneglehus i en 96 liter. Dempet belysning over kolonien. Foret dem litt opp med artemia, og nå kommer det ny yngel annenhver uke.
Polypterus: Enkelt. Bare ha en gruppe med 10-12 stk oppi en 40liter, og vips, så har du masse fler;)
turnips: Sandbunn, sneglehus, to hunner og en hann.
Catfish: Leksgruppe på 3 fullvoksne og 5 ungfisk. Vrient å se kjønnsforskjell, men hannene skal være mindre sky? Veldig mange skjell i sandlaget og flere vannskifter førte til økt graveadferd. Kurtisen ordnet de helt selv. Deretter fóret jeg litt m/avskallet artemia, og plutselig (14/11) så jeg frittsvømmende yngel m/litt størrelse. 5-6 mm? De var vanvittig sky, men appetitten gjorde dem nysgjerrig. Mener at 1 av de voksne var mer "vekk" en periode før jeg så yngelen. Etter en foringsperiode m/mikroorm og avskallet artemi introduserte jeg forsiktig knust ciklide-pellets og malle-tabletter.