7 oppdrett i 2010

fjelltorsk: Startet med fire fisk, og fikk etter hvert et par. Etter hvert føder de i vilden sky. Generasjon etter generasjon. Yngelet får knust pellets for ciklider, noe knust flakfor og knuste avskallede artemiaegg. Tar litt vann i et glass og har maten oppi, for så å helle det i karet mens pumpen er av. Dermed kommer maten ned til yngelet. Og de ser ut til å få det de trenger på den måten.
Mariflyfly: klarte seg helt fint på egenhånd
Catfish: En gruppe på 2 hanner og 4 hunner går sammen i en 40L. De har minst 20 sneglehus, noen valisneria og en pyntegjenstand. Det er 6-7 yngel på 6 mm i den ene foreldregruppen og 3-4 yngel på 5-6 mm i den andre. Jeg har såvidt sett nye yngel på 2-3 mm.
Barna mine steller disse akvariene, men det er jeg som har ansvaret for renhold og rett fóring.
Skywalker: Har en gruppe som yngler jevnlig i en 128 liter med hele bunnen dekket av sneglehus.
Christoffer Larsen: Kommer av seg selv
Martin03: Jeg fikk 3 damefisk og 5 mannefisk av mamma, og vi satte inn mange tomme sneglehus og et kult skipsvrak. Så festet vi to store anubiasplanter til stein med strikk og startet pumpen.
Fiskene ble skremte og gjemte seg i sneglehusene, men ofte kommer de fram når jeg gjør lekser. Plutselig var det MAANGE små yngel som svømte rundt. Kjempegøy! Nå er det minst 15!
Caroline Thrane: Meget nem fisk at få til at yngle!
Vand omkring 27-28 grader varmt.
30-40 sneglehuse til 15 (4.11) fisk.
Ph 7-8, KH lidt for høj, de andre værdier i "den grønne zone", på målesættet.
Og så kørte det bare derud af!
De fordelte sig ud over tre kolonier, og i den ene var de 1.3 og de havde ca 30 unger. Ædre passede yngre, forældrene havde det overordnede ansvar.

Processen forud for yngle, foregår hver gang hos mig, ca sådan:
Sat i akvariet - danne territorier - grave - grave - og atter grave - nu er der gravet krater, og fiskene "har ramt" bunden - leg - yngel - yngelpleje - ungerne kommer ca hver 2-3 uge, det er dog for hver hun, i samme koloni kan der sagtens komme unger en gang om ugen. Bare ikke fra samme hun - Ungerne bevæger sig, i takt med at de vokser, længere og længere væk fra huset - flytter hjemmefra - og så gentager det sig.