67 oppdrett i 2007

Ovis: Skjedde når jeg var borte 11 dager i juleferien, men hunnen hadde godtatt en mindre hanne, og de valgte en kokosnøtt-hule.
arijus: Veldig enkelt. 7 stk har overlevd.
Rose U: Fiskene danner par, og vil svømme rundt i akvariet og sjekke eventuelle huler. Hvis det ikke er en hule i akvariet som passer dem, vil de grave ut en selv. Disse fiskene tar godt vare på yngelen sin, de gjeter flokken rundt i karet så de små kan beite på alger og microorganismer.
Ciklide: hunn og en flott hann i en 50 liter. etter 2 dager og ett saftig vannbytte ynglet de. hannen flyttet jeg en dag før yngelet begynte og svømme, å nå går bare moren å vokter kullet. (som ble langt større en ventet!)
stigolav: Palettciklidene har en liten kokosnøtt som de bruker som sitt lille hjem.
Tom Runar Samuelsen: Disse har lagt egg flere ganger i ett selskapsakvarie på 160Liter
Hegga: En god hule og et harmonisk par i en 250 liter gjør susen.
Rune Lillevik: Satt ut et par i en 240 liter med en lekshule... Hadde oppi cattappa-blader, og så helte jeg en bøtte kaldt vann i akvariet. fikk fram et kull 130 yngel... har solgt ca 35 av dem
Mossefisken: Jeg kjøpte et par av disse i Januar og de er nå i gang med kull 2.
De driver svært god yngelpleie, har spennende adferd og anbefales på det varmeste.
NB:
Det er lurt å la palettene gå i sitt eget kar pga tildels svært agressivt/intenst foreldreinstikt.
MagnusTT: Ynglet i selskapskaret, fanga opp ti stykker og de er vokst opp!
GuroM: Eg hadde ein av kvart kjønn i eit kar åleina.
Dei lekte i eit par blomsterpotter. Egga vart lagde under ei av pottene og eg venta på at dei skulle klekkast. Etter 48 timar var egga borte og ungane bynte å symje etter eit par dagar til. ca. 60 yngel:)
Frank Frestad: Har et par som yngler i ett sett. Dette går av seg selv..
Tereriks: Disse klarte seg ganske bra selv, har hatt 4 kull på dette paret, men de har mistet alle hver gang. Denne gangen når jeg kom hjem fra sjøen, så jeg 1 yngel på ca 1,5cm som stortrives...!
Per Erik Sviland: Jeg kjøpte 3 damer til palett hannen. Når han hadde sett seg ut en, senket jeg temperaturen 3-4 grader og lot naturen gå sin gang.
Roy Fredrik Pedersen: Brukte en 73 liter. Fôret foreldrene med normalt med flakfôr. Rundt 80 egg hvor rundt 70 ble til yngel. Ynglen bli fôret opp med knust flakfor.
Tormod Spangelo: Første kvelden i akvariet gravde hunnen ut en hule under en stein, leken startet umiddelbart og egg ble lagt og befruktet samme kveld. Etter ca 4 dager ble eggene klekt, da flyttet de over til kokosnøtthula. Ca 15 stk. har overlevd 2,5 måneder.
9se: Har 1 hunn og en hann palett sammeen med andre fisk i selskapsakvarium. De bor i kokosnøtter, og yngler. Yngelen vokser opp i det samme karet sammen med foreldrene,
De passer ungene veldig godt, ettersom at de er veldig flinke til å jage bort annen fisk.
Yngelen er foret med vanlig akvariefor som er finknust. Har hatt tre kull til nå i to forskjellige akvarium hvor de gamleste er 4 måneder, alle sammen med andre fisker. De går sammen med Guppy, molly, sverddrager, platty, zebrafisk, kardinal- og rødmunntetra, blågurami, kinesisk algespiser og Red Fin Shark (den er lite agresiv). De gikk ikke bra sammen med ildhale, da den var for agresiv.
Per Sigve Larsen: Hadde oppi ei kokkusnøtt, så ordna dei resten sjølv
tertit: Vel det var vel å finne frem til det riktige paret og så la dem prøve seg et par runder. Deretter matet jeg det 3 kullet med knust TetraCichlid Shrimps flere ganger om dagen. Etter nesten 3 uker flyttet jeg all yngelen over i et eget kar på 17 liter. Det er over 60 av dem og jeg har kun hatt frafall på 2 stk. (tror jeg). De største er nå blitt litt over 1 cm.
Pisces: ...også dette paret måtte ha en 2-3 forsøk før de lykdes. Går i Afrika-karet.
Even Hagen: 1 dame, en mann + en kokosnøtthule. Ynglene spiser organisk slam o.l som de finner rundt omkring
Wizard: Går i selskapskar. Uthulet kokkosnøtt.
Josti: Leker jamnlig i mitt 660 selskapskar. Flytter ungene etter noen dager for å fo litt bedre oppvekstprosent.
cpu2001: gikk helt av seg selv. har bare ei lita blomster potte som jeg har liggene på siden i ett hjørne i karret. resten fikser di
Alexander_J: Palettcikliden gjør det meste selv egentligt.
Pass på å ha en hule meg liten inngang, og fredlige fisk i akvariumet.

Da blir det babyer ;)
E-Dahl: gikk av seg selv
Marknor: Drettet på vanlig måte.
Liss Nilsen: Legger egg villig vekk i huler,og er kjempegode foreldre når dem har skjønt at yngelen deres ikke er mat:)
Reierstan: Ga dem en blomsterpåtte som står på hodet. Første kullet forsvant, men av det andre er det nå 3 stykker igen av nesten hundre.
Mor og far er nå igang med neste runde, mens yngelen er mellom 1,5 og 2 cm.
Kjetil66: La egg i kokosnøtt hule. Paret passer godt på.
RunarH: Hadde først en hann og en hun, men hannen var for liten så jeg fikk en ny hann, og noen uker senere kunne jeg se over 100 bittesmå palettciklider. Nå er det ca 20 igjen.
Trine Sjøkvist: Hadde tre Palettciklider, en han og to hunner. Det ble dannet et par. Har mye annen fisk i akvariet, men dette hindret ikke dette paret i å legge egg i en kokosnøtt. Det viste seg å være 7 små som ble klekket fram. Flyttet 5 ov disse over i et 10 liters yngel akvarie, hvor de var i ca 2 mnd. før de ble slupet ut i det store akvarie (320 liter) igjen. Av disse er det nå 3 som har overlevd og de er nå ca. 1,5 cm.
Badboggieb: Rimelig enkel "taktikk." Skaffet meg ett par med palletter som fikk gå sammen med de andre fiskene i 160litern. Passet på at det var flere huler for egglegging. Etter en månedstid kom det førtste kullet med fem yngel. Da disse ble store nok tok jeg de over i en 60liter. Deretter kom det ett nytt kull på over 50 små paletter.
heidi: De fant en hule og ordnet resten selv.
Torden: Kan vel ikke si at dette var vanskelig...
De fikk rundt 70 yngel på første forsøk, men bare 9 av dem har vokst opp.
Pål L: Første kullet kom 3-4 dager etter jeg fikk paret. I ei steinrøys tror jeg
Børge Johannessen: Puttet en hann og en hunn i samme akvarie, ga de mat og bytta vann. Verre var det ikke.
Randimor: Plutselig kom det masse småyngel ut av hulen i karet.
Foret med knust flakfor fire ganger daglig, og nå er de vel en tre-fire cm.
Har 30 stk nå.
Flodhesten: Hule i stubbe gjorde susen
Pelle: Hadde i våres et lekende par i 85 liter`n Hadde laget grotte av ei terrakotta potte, de la egg i denne og etter hvert kom de ut med yngelen. Har nå 24 yngel rundt 2 cm.
Haslana and fishes: Palettciklideparet mitt bestod av en vanlig hunne på ca. 6cm og en VF hanne på ca. 10 cm. Paret gikk i en 60L der jeg foret GODT med frossent for som røde mygglarver og artemia, også et par kald-dusjer i uka:)
De la eggene i taket på en kokkosnøtthule som jeg hadde laget selv, og bedre foreldre skal man lete lenge etter!:D Moren viftet og var inne hos eggene og spiste døde egg, og faren voktet hulen og angrep ALT som nærmet seg eller svømte forbi. Ca. 70 yngel kom ut av hulen, og ca. 20 vokste opp til å bli 6 måneder. 4 stykk lever nå idag som kan kjønnsbestemmes:)
MC Darup: Gav de en kokosnøtthule, og ting gikk av seg selv.
roland369: Går av seg selv
NHL: De klarte det selv på 3. forsøk.Ca. 20 ynge på 1cm.l
Sunniva: Paltter som stadig yngler. Jeg har selv laget keramikkhuler som de bruker flittig. Javamose er svært populær for de små.
De palettene jeg har som klarer seg fint gå i oppdrettskar kun med neontetra som triggerfisk.
Pernille: Vi kjøpte et palettciklide par i juli 2007. Disse var fullvoksne og kom fra samme kar. Vi passet selvfølgelig på å få en hann som var større enn hunnen. Paret fant seg for til rette i sitt nye hjem (et selskapskar der palettene er hovedfisken, men som også inneholder noen gamle neon tetra, sverddragere osv..) - det var lite agressivitet og jaging både på hverandre og andre fisker. Etter et par uker begynte flørtingen. På den tiden var det to kokosnøtthuler i karet, begge med toppåpning. Det så det ikke ut til at de var helt fornøyde med, så en ny hule med sideåpning ble skaffet. Så fort de fikk valgmulighetene, valgte de seg den med toppåpning.... Egg ble lagt, og hunnen viftet eggene mens hannen passet på hulen. Da kullet kom ut for første gang, var de vel omtrent 20 yngel. Etterhvert ble antallet redusert, og endte til slutt på 8 - 9 som nå har nådd 2 -3 mnd alder. Vi ga ikke noe spesilet yngelfor, men matet en del med tetra snacks som er mat i geleform. Dette synker lett og legger seg i f.eks. javamose - var populært hos yngelen. I tillegg hadde vi lys på i rommet om natten de første 3 - 4 ukene. Den yngelen som vokste opp er fortsatt i samme kar som foreldrene, og det har gått bra så langt. Litt tidlig å selge dem, da det ikke er mulig å se forskjell på kjønn ennå. For noen uker siden satte palettparet i gang med kull nr 2 - denne gangen i hulen med sideåpning. Denne gangen lot vi være å sette på lys i rommet om natten, og foret heller ikke med tetra gele snacks (var tom, og får bare tak i på nett). Dette kullet overlevde ikke en uke en gang...
tropicfarm: En halv kokosnøtt med hull i som yngleplass som paret nærmest umiddelbart tok bolig i. Resulterte i en stor flokk yngel (minst 50), men etterhvert har disse blitt redusert til 4 som nå er blitt så store at de klarer seg på egen hånd. Palett-paret ser forøvrig ut til å ha et nytt kull på gang inne i kokosnøtta.
Viggo Gausvik: Enkelt...et enormt kull fra VF foreldre.
gorf: Kokosnøtthule, og ellers ingen spesielle tiltak. Paret fikk tilsamen 5 kull på like mange måneder (før paret ble gitt bort). Første kull overlevde ikke, ingen spesiell foring ble iverksatt. Av kull 2 overlevde ca 40, disse ble foret opp på artemia og avskallede artemia-egg. Siden vi nå hadde nok yngel, foret vi ikke noe spesielt ved de siste kullene, likevel overlevde 5 stk fra kull 4.
Bjørn Hegle: Etter 4 ganger gikk det. En hann og en hunn i 54L akvarium. Koksonøtt ble ryddet og brukt. De 3 første gangene ble all yngel spist av hannen. Fjerde gangen tok hunnen livet av hannen, og all yngelen er der enda etter 5 uker.
Inger Anne: Jeg satte sammen en av hvert kjønn, i et kar der det var flere huler, og dermed ordnet de saken selv :-D
Aggi: Palettene mine hadde det så travelt med å yngle, at de la egg i et kaffekrus mens de var i karantene. Alt de trenger er en hule, så ordner de mesteparten selv...
Fredly: Har hatt en liten gruppe i drøye 2 mnd.
Den siste mnd har det blitt et par ut av 2 av de, som nå la egg i en hule. Disse klekket så til yngel. Veldig likt Sajica egentlig når det kommer til denne delen.. Morro med opdrett nummer 3
Rubeno: hadde et par som la egg i en hule
SolVard: Satte Plaettene i et 60 liters kar Siden karet er så lite hadde jeg bare unge SAE og Otto i i tillegg. Bade SAE og Otto fikk det for tøft sammen med Paletter som passet yngelet sitt.

17 oktober 07 la de egg, dagen etter at de flyttet inn. 6 uker etter er de snart klare for salg.

Se min yngle tråd..
Lena Jansberg: en hue og en hanne i samme kar. Gikk relativt fort i lek. Legger mye egg, og god oppvekst prosent på yngel så lenge de har alger og beite på. Er det lenge siden lek bare ommøblerer jeg karet så er dem i gang igjen
Gry: En liten hule, og et kar med sand i bunn, og det er gjort.
Kristin&fiskene: Har fått 3 kull på palettparet mitt. De legger egg ca. annenhver månde.
Nismo: Putta opp i 2 kokosnøtter som palettetene lekte i og 2-3mnd senere la hua egg. Etter ca 10dager ble eggene klekt og ca 200+ yngler ble til, men bare 17stk vokste opp.
Zulusilver: Ingen spesiell fremgangsmåte annet en å prøve å optimalisere forholdene i karet til Palettenes "krav". Dermed dukket det opp yngel etter ett par feilslåtte forsøk:-)
lullebi: Kjøpte et par som hadde hatt kull fra før. Gikk samtidig til innkjøp av hule, anbefalt av selger. Det gikk ikke lang tid før de startet å rydde ut stein. De har vært fantastiske foreldre, på tross av sykdom og medisinering, har 8 stk overlevd. De største ynglene er snart like store som Kardinalene (ca. 3 cm)....og nå starter leken på nytt!

Rørende familie i 420 literen (hjørne)
Jarle_B: Palettciklidene la egg i 54literen, i en kokosnøtthule. Foreldrene passet godt på ungene. Lett å få til :)
Bror: Parrets 2. kull. 1 overlevde til å bli voksen.
Henriflette: Egglegging i kokosnøtthule
silentb0b: 1 hann, 3 hunner og en kokosnøtt - hardt arbeid...
Jørn Henning Flåten: veldig leks villige flere kull
argusen: Samma som foregående år