41 oppdrett i 2011

Sharon Mari: Lekspar i lekskar
Haave: Lot et lekspar med en hann og en hunn gå i et 60l artskar. Resten gjorde de selv. Hadde kokoshuler i karet.
Tina Løveseter: i en kokoshulle
JoBo: Har fisken i et 240 liters selskapsakvarium med tett beplantning
Tiniuspuza: Paret går alene i et 54 liters akvarium. Litt planter, en rot og 1 hule. Temperatur på 26 grader. Ikke lagt noe mere tilrette for det. Yngelen dukket bare opp og foreldrene tar seg bra av de. Fòres opp på frysetørket artemia.
Jone K: Gjorde ikkje noko spesielt. Dei la eggene i ei hule som dei laga sjølv.
Arild Aarnes: 2 Par, begge par la egg i kokosnøtt huler 2 uker at de kom i karet. Flinke foreldre som passer godt på yngelen.
tonyk: Har brukt kokosnøtt og mallehule der palettene har lagt egg. Har hatt ca 27 grader i vannet og en mangroverot for å senke ph til ca 6,7. Hoverkaret har vært på 95 l. og to oppvekstkar på 60 l.
Kaldt vannbytte viker stimulerende for egglegging (trolig pga. simmulert regntid)
Jostein Sæbø: Lekspar i et 128l artskar. Resten gjorde de selv. Hadde huler i karet.
Eldar.M.R: Et par aleine i et 125L kar med masse kokosnøtthuler og javamose. Plutselig så så jeg foreldrene med ei haug med yngel, ca 80-100. Tok etter en uke ut hannen da de begynte og krangle.

Ca 35-45 yngel som har vokst opp

Yngelene fòres opp på Microorm og flakfor.
Christian K: artskar. 50 % vannbytte pluss et godt proteinrikt måltid.
Sumpen: Leks-parr har klart og fostre opp ca 21 små tasser, dette er demmes første kull. De fikk en kokosnøtt og noen dager etterpå var det lagt egg, 5 dager etterpå var nøtta full av yngel. Nå, etter seks uker, svømmer de høyt og lavt, men fortsatt under en beskyttende far. Mor har derimot mistet interessen og leker mer og mer med ungenes far, han jager henne faktisk bort når hun blir for innpåsliten. Det at de har ca 21 avkom etter 6 uker er bra gjort med tanke på de sultene naboene som er trådmaller, gullbarber, kongotetraer og pansermaller.
: To fisk, tilsatte vann. Voila!
akvafreak: Har ett lekspar gående i en 63 liter.
Tanja-Irén: Dette gikk av seg selv!
Ett par gående sammen i en 100 liter,
delvis beplantet og med to huler :)
Ida og Joey: Ikke vanskelig å få disse til å leke og legge egg.
De var veldig terretoriale når yngelen ble litt større og begynte å svømme litt random rundt i akvariet. De måtte derfor flytte til noen andre, der det ble yngel igjen, de bor nå inntil videre i eget akvarium sammen med kull nr 2.
Martina: Det vanlige.
Marius Johansen: Hadde de i en 160L, Etter en lengre periode hvor de gikk i 240, Hyppig mating samt 26-30 grader og noen vannbytter på ca 40% gjorde susen, Har nå ca 30 stk gående.
Trond13: Sette ett par sammen og vips. Tok ut ynglene til eget kar.
Ciklide: Går av seg selv i selskapsavkariet.
Andreas Tjernshaugen: Veldig villige.
Flashy: De lever i en javamose jungel sammen med Amanoreker og ancistrus. alt gikk av seg selv, fisken er for tiden veldig agresiv siden ungene er kommet i karet. Mor har virkelig morinnstinket i orden.

Prøver man å flytte på noe i karret kommer hun og rett og slett biter
Rolf S: har fått flere kull
Blaff: går av seg sjølv i div huler.. igjen igjen og igjen :)
Emilie Nyheim: Jeg hadde ikke hatt Ciklidene lenge før de fant en keramikk-krukke og la egg. Første "kullet" forsvant ganske fort, så de begynte på nytt. Jeg aner ikke hvor lang tid det tok før eggene klekte, men det gikk ikke mange dagene før det kom frem mer yngel.

De holdt seg ganske nært en av foreldrene hele tiden, å foreldrene byttet ofte på å stå vakt.
Etter som ukene gikk, ble ungene mer og mer selvstendige. Jeg har en Scalare som virket veldig interessert, men det gikk bra. Foreldrene var ganske fæle med de andre fiskene de første ukene.

Det begynte med at det var ca 25 yngel. Men til slutt var det 12 igjen.
Adeline: Halv kokosnøtt....
Stig Jarle Nordvik: Ingen Hokuspokus det :)
Trond H: Akvariet er på 225 L er tett beplantet og her mange huler og røtter. Hule til egglegging, og planter til å gjemme yngelen. Har brukt JBL nobi (artemiaegg) ellers spist på alger i akvariet.
foreldrene passer ygelen, hannen lengst, ca 20 har overlevd om jeg ikke finner flere i pumpen. de har nå mønster som foreldrene.
William C: Fikk oppdrett på dene arten i mars. Det var mitt første oppdrett
fish lover: hadde disse i et selskaps kar og disse virket stor interesse for en hule og etter litt var det fult av palettciklider under faren og mammens mave!
Niclas Skui: Det går stort sett av seg selv
Malawifan: Går av seg selv, med en kokosnøtthule. Flytter yngelen over i eget kar, når foreldrene er klar med nytt kull i hulen sin
David Rygg: Har hatt 3kull. men kun en yngel er komt frem.
Er sammen med ca. 10 palettciklider. 1 flying fox og 1stor (15cm) malle.
Gerd Hilde Mortensen: Paret brukte litt tid før de fant den ultimate plass :)
De har laget seg hus under ei halv keramikk potte, ei rot og en stein, 3 roms leilighet :)
Fått ro og godt med mat, spiser helst mygglarver, diskus mat..
resten har de ordna selv :)
Hannen er ca 10 cm og hua ca 6,
Kim andré Elsker fisk: lagg egg i en halv kokosnøtt, foreldrene var flinke,vokste opp sammen med foreldrene
Helge: 70 liter med kokosnøtt. Ganske enkelt.
CathrineB: Tommy & dama i 180l
Torne: Veldig enkel fremgangsmåte.

Lot en Hann gå i en 540l selskapsakvarie med fin sandbunn, noen steinhauger, røtter og ulike planter. Andre innbyggere i karet er Skalare, Blå Acara, Denisons barber, grenmalle, Tofarget banjomalle, Anisistrus, Pleco, Green laser, sterbay og metallpansermaller.

Introduserte en hunn. De begynte å svømme sammen og så ut til å ha funnert tonen. I en kokosnøtt ved siden av en stor rosanervigplante begynte paret å grave ut sand av kokosnøtthula. Hunnen var inne der en liten uke før hun kom ut med yngelet. Førtse gang ble alt spist av andre fisker i løpet av noen dager. Andre gang fikk de frem ca 14 stk de er nå 5-6cm. Etter det har de gitt kull på kull til det ble altfor mange palettciklider. Noen som vil ha?

Leksparet er nå flyttet over i en 60l hvor de går alene. Måtte rett å slett gjøre noe for å stoppe befolkningsveksten:)
Adrian Sundberg: Palletciklidene ordnet dette selv takket være gode forhold.
Andreas Bergseth: Hadde et par alene i en 20l. Lekte i kokosnøtthule. Yngel ble solgt etter 2-3mnd. Så var de klare for nytt kull. Ca 10-15 overlevende fra hvert kull. Totalt ca 60 overlevende i 2011.
Kenneth Bjørke: Ga de akvarium og vann og kokosnøtt-hule
Hvor de la egg og fostret opp yngel.
Jeg tok fra de noen yngler da de var litt urutinerte, men kunne bare latt være for vips så hadde jeg ca 70 store yngel....

Prøvde å selge de men endte opp med å gi vekk hele gjengen samt foreldrene, for de tålte ikke noen andre fisk i karet på 300 liter.
Drepte flere cory og khulii og andre fisker som kom for nærme.