4 oppdrett i 2011

Kent Johannessen: Det er nå 2 måneder siden jeg fikk yngel på 3 av crabro hunnene mine.
For å få ut yngelet av denne fisken(som er munnruger), fanget jeg en og en hunn, tok dem med en middels stor håv, hadde dem over i ett mindre kar(125 l), holdt over gjellene til yngelet kom ut og tok dem tilbake til hovedkaret.
Har klart å telle ca. 60-65 fiskeyngel, så ca. 30 per hunn fisk.
Har en tredje hunn som har fått yngel nå, så det blir vel ca. 90-100 småfisk når jeg får talt dem.
Utrolig nok er alle mine 3 oppdretter med samme hannfisk, og på bare 2 uker. Kent J 07.01.2011
Vannsti: Skjedde av seg selv i et kar med mye kalkstein og et tett krater av planter bakerst.
Roy Fredrik Pedersen: To par går i en 720 liter sammen med andre Malawi ciklider. De tyggende hunne har eggene i munnen i tre uker. tar dem ut og lar dem spytte ut yngelen i eget akvarie. Ynglen vokser opp i eget yngel kar.
Akvariefrelst: Mine 6 Crabro (2+4) går sammen med andre Mallawi ciklider i mitt 450 lite.
Har finkornet sand fra biltema, lavastein, røtter og en del planter med tykke blad. samt flyteplanter som mattilskudd. forer mest med tørrfor, men rå scampi elsker de, når de får det.
Hannene er noe større en de andre i akvarie med sine nesten 20 cm. mens hunnene er rundt 12+.
Jeg fikk tak hannene som godt voksene for ca 1,5 år siden, mens hunnene kom som små ungfisk på ca. 3 cm. for et års tid siden.

Har ikke noe bestemt fremgangsmåte, men ser ut som det hjalp å gi mye mat før vann bytte, å så la de "sulte" i 3-5 dager. (noe jeg gjør ved all vannbytte for å få vannet til å stabilisere seg fortere. NB! ikke i yngel karret hvor jeg bytter vannet ganske ofte)

Mora "tygger"egg å yngler i ca 20 dager før jeg tar de ut og setter de i yngell kasse hvor de er tilde slipper yngelen. alt i alt et sted mellom 22-28 dager. Har ikke altid kontroll på når de har fått egg og når de slipper yngelen.

Barna våkser fort ved mye mat og ofte vannbytte. Har høy strøm og innvendig skummfilter i yngelkarret. Har hatt drette 2 kull i "år" desember 2011