23 oppdrett i 2007

Holms: Setter et parr i en 128l som de leiker i legger på en sverdplante passer yngelen sjølv tar yngelen ut etter ca 2-3 veker hvis de ikkje begynner på ny da må de små flytte .Forer med nyklekt artemia ca 6 veker så prøver å venne til med vanlig flakfor + artemia
Siljan: Samme metode fulgt som for oppdrett registrert i 2006.

Justering av pH til 6,3 ga større klekke-%
Rose U: Foreldrefiskene får stort sett holde på med å stelle yngelen i fred. Etter ca tre dager blir de wigglers, etter tre dager til er de frittsvømmende,da forer jeg de med artemia.
drd: Odlar regelbundet på mina viltfångade "redback" skalarer.
Har inga yngel just nu men dom la ägg igår och den kullen ska födas upp och säljas.
Har sålt mer än 1500 st av det paret förra året.
Johanne B: Scalareparet la eggene på et blad på en sverdbladplante i hovedakvariet. Disse passet de omhyggelig. Hos meg tok det ca. 9 dager fra egglegging til de ble frittsvømmende.Flyttet da yngelen over i et 14l plastakvarie med luftestein, varmekolbe og div. flyteplanter. Av mat fikk de nyklekket artemia og avskallede artemiaegg de første dagene, deretter bare avskallede artemiaegg. Etter ca. 3 uker ble de flyttet til et 120l akvarium. Siden de var 4-5 uker har de fått opptint, fryst artemia og knust Discusgranulat
Even Hagen: Når yngelen ble frittsvømmende fôret jeg de med artemia 4 ganger daglig
amr: Lot eggene klekkes i en bolle, da scalarene mine har hatt for vane å spise egne egg. Yngelen ble foret opp på nyklekt artemia.
E-Dahl: ett parr i en 63 liter, luftstein, og ikke sand i karret. foreldrene fikset alt selv, og yngelen er foret opp på artemia
MagnusTT: Scalarene mine går i et 200liters akvarie. Mye planter som de kan legge egg på. Lot de klekke eggene, tok wigglerene over i en boks, ble foret med artemia når de var frittsvømmende.
Bengt Fossli: Ingen ting spesielt. Godt med mat og rent vann.
Rune Lillevik: Dette var egentlig helt tilfeldig. De har lagt egge mange ganger før, men jeg har aldri fått beholde ynglene så lenge før. Gjorde rent det egentlige oppdretts karet deres, og da jeg skulle flytte dem tilbake igjen, hadde de allerede lagt egg på en anubias-plante. De går akkurat nå sammen med kakadueciklidene som er til salgs.
Ken Myrseth: Har et parr som jeg har hett i ca. 1 1/2 år.
De går i et 660 l karr til vanlig-men når jeg dretter fram yngel(bare for å prøve;), så flyttet jeg dem til et reint leks karr(likt oppsettet jeg brukte til diskusene, samme karret ogaå)
Vannverdier:PH6.5, KH mellom 1,5-2 får ikke målt mere nøyaktig.
Tempratur mellom 28-29 grader.
Ciklide: paret mitt trengte flere testforsøk før de omsider lykkes.
fiskene mine gikk i en 50 liter, (JAJA! jeg VET det er lite som oppdrettskar!) å la eggene på en stiv bredbladet plastplante.
etter noen dager med intensivt vakthold klekket eggene. jeg trodde først yngelen var spist igjen, men oppdaget etterpå at foreldrene hadde flyttet yngelet til ett annet foretrukket sted i akvariet. fòres opp på artemia. ;)
Randimor: De dannet par, og la eg haug med egg på pumoen. Fikk satt de over i en tom 25liter, og der går de nå. Hadde et uhell med vannbytte, så har dessverre bare ti stykker igjen. Fores opp på avskallede artemia-egg, og knust flakfor.
Terapitanktenker: Har hatt et usedvanlig flott lekspar som visste hva de dreiv med. Foret opp på levende artemia, liten frossenmat og deretter over på vanlig fôr
Deidei: Etter en del forsøk i hvor foreldrene spiste opp artemiaen, fjernet jeg foreldrene og fikk 7 små skalarer som nå går i 2metærn
Anne Merete Jørgensen: Første "kull" - tok ut noen egg og la i et eget lite akvarium, resten ble spist av "mor" og "far"
På neste runde greide de det helt selv.
gvj: Når jeg gidder tar jeg kaldere vannbytter ,og da legger som regel scalarene egg ca 3-4 dager etter.Slår aldri feil..Spennende og gøy av og til..
Flytter som regel disse over i annet akvarium,så eggene ikke blir spist.Tar de voksne ut når yngelen svømmer godt..
TK: Har et lekspar gående i en 80liter. Ca 26-27c, pH rundt 7, GH rundt 6. De første to ukene ynglene var frittsvømmende var der endel kloreker i karet. Da jeg omsider fikk fjernet rekene, var der kun 13 scalareyngel som kom seg over den kritiske perioden. Foreldrene er begge viltfarvet, men halvparten av avkommet er 'golden'.
Erik Holmen: Flink fisk ordnet det selv pusset 3 blader og satte i gang.
tropeoppdrett: la egg på en plante
fox: Scalarene mine la eggene på ett blad. Jeg fjernet foreldrene etter to døgn, da de tidligere spiste eggene sine når de ble Wigglers. De fores nå opp på Artemia.
Glenn Kongstein: gikk veldig av seg selv