15 oppdrett i 2009

Alexander: Vårt første scalareoppdrett. Foreldrene spiste opp de fleste ungene. 6 stk vokste opp og ble til kjempeflotte eksemplarer. Far: helsvart. Mor: Marmorert-koi
J9fer: 1 par i 250liter
Terapitanktenker: Sanket egg, da wigglersene ble frittsvømmende ble yngelen fôret opp på nyklekt artemia. Gikk deretter over til smått frossenfôr og finkust flakfôr. Idag spiser de hva som helst.
BBry: Et sort scalarepar la egg som ble frittsvømmende yngel 18.11.08. Yngelen ble flyttet over i et oppforingskar mens de var wigglers og foret opp på nyklekket artemia. Pr.dags dato er det rundt 250 overlevende som nå er 3 mnd gamle.
gjedde kongen: jeg hadde 10stk fisken fant par ,lot parret gå sammen alene og egeene kom etter lek ...flinke til å passe på yngelen
guppyoppdretter: går av seg selv, har 2lekspar, får egg kvar 14dag
Skorstein: Tok et blad med mye egg fra selskapsakvariet og klekket det i en 40 liter. Mange muggne egg så det ble få yngel, men 8 har overlevd den kritiske fasen. For: Artemia og mikroorm, etterhvert også mygglarver.
ilion2: Har dem gående i et kar og de har lagt egg mange ganger. Har fritt svømmene yngel ofte.
Pål L: gjør jobben selv, men for å få store kull bør foreldre med egg/wigglers flyttes i eget akvarie med luftpumpe.
Jonas B: Lekte i 180 liter innredet med grus trerøtter og planter
Pyrre: Et stort par som har gått i 250 litern. Disse er nå flyttet over alene i 115 litern for at flere yngel skal leve opp. Utrolig flinke til å passe de små. Forer de med Artemia for hurtig og sunn vekst. Lite strøm i vannet etter at ungene er frittsvømmende.
Espen Sandengen: nei nevner ingen ting opp oppdrette. er bare en kunst jeg kan
Roy Husevåg: VF la egg på sverdplante.
Discusnorge: som skalarer
Kætty: Mamma en marmorscalare.
Pappa en "Peru" Altum.
Etter mye om og men så hadde de lagt egg på to sverdplanteblader. Vi tok ut det ene bladet og la det i en stor boks med vann fra akvariet. Puttet i ett luftfilter og en varmekolbe. De eggene som ble stygge, fjernet vi med en sprøyte for å holde de andre rene. Vi prøvde og etterlikne mamma og pappa som pusset eggene de hadde igjen i akvariet.
De ble wigglers og etter noen dager frittsvømmende. Vi prøve og lage infusoria av bananskall og sprøytet det grå vannet oppi tanken. De fikk i tillegg artemia egg. De fikk mat omtrent 5 ganger i døgnet og vi støvsuget og skiftet litt vann 1 gang daglig. 13 små scalarer overlevde og ble satt i de større akvariene etterhvert som de vokste. De som mor og far hadde i akvariet ble spist opp av annen fisk. Vi ga bort alle, bortsett fra 1 til den lokale dyrebutikken. Vi hadde nemlig en svart scalare som trengte en kompis. Ikke hadde vi plass til alle scalarene når de vokste opp heller:( Han eller hu har utrolig artige mønster og farger, fifty fifty fra far og mor:) Men vært så uheldig og fått seg en svart firkantet bart over munnen.. Så gjett hva den heter;) Mor og far scalare ble angrepet av sykdom en liten stund etter, så dette var det eneste kullet vi rakk å prøve oss på.