10 oppdrett i 2011

fiskemilla: foret opp 15 stk yngel på knust og oppbløtt discus gran.
Akvariefrelst: Etter mange forsøk på at foreldrene skulle klare å passe på yngelen, tok jeg ut et blad fullt av små yngel. Det var da 3 dager siden eggen fikk "hale". Dette er den vanskligste tiden pga plomme reservoaret begyner å bli brukt opp. Hadde ikke noe levende føde til disse, så maten gikk kunn på kokt eggeplomme og alger som jeg tok fra toppdeksel fra andre akvarier. Plomme og Algene ristet jeg ut i vann slik at jeg fikk det smått nok til den ekstreme lille munnen. På maven til ynglene kunne man se når yngelen fikk i seg mat og de fleste virket spreke der de svømte rundt.
Desverre måtte jeg på jobb når det hadde gått 8 dager. Matingen ble annvist til min bedre halvdel, som desverre ikke har samme interesse for fisk i "boks". Ved et mirakel var det fortsatt en 30-40 som levde da jeg kom hjem. Det morsomme var at nå hadde gått ca 4 uker og ynglen som bare var ca 3 mm. begynte å vokse den andre veien.
Så komm neste krise da scalaren ikke bryr seg om maten er søsken, så de mest glupske begynte å spise det de liker best altså levende foor som nå var lille bror.

Så fra et kull på kansje 200 var det plutselig bare få igjen. etter ca 2 måneder ble skalarene på ca. 10 mm er flyttet over til gyppy og reke karret. og i skrivende stun her langt ute i nordsjøen fikk jeg høre fra min lille datter at hun bare så en igjen, men det kan jo være flere i karret.

Jeg få klippe et blad igjen, for foreldrene legger fortsatt egg. :o). og nå har jeg lært mye så jeg får håpe at neste kull blir større.

Kim
arne.a: Satte par i 63Lresten gikk av seg selv.
Johnny Helgesen: Vanlig oppdrett.
ruha: lekspar i 150 l
AKM: Hadde et par i 325liter. Inredet med store planter brede blader. karret holder 28 grader, og tar et litt kjøligere stort vanbytte for å simulere regntid. De renser et blad og legger eggene (kan spise dem i starten,men skjønner det raskt). Passer da godt på eggene so klekker etter ca 2 dager. Da henger de fast som wigglers. Starter klekking av artemia og forer med det i starten, og går gradevis over til knust flakfor etter noen uker.

Temp: 28 grader
Ph: 7
Operaline: La egg på et blad, oppforet med artemia.
Svein Kjønnås: Tok ut wigglers og foret de opp på avskalet artemia
Fikk opp 18 stk av 25
Reuben Palmer: har 2par scalarer som legger egg de ene paret har ikke helt skjønt det enda.. de bare spiser alt som kommer ut av hunen. det andre paret har jeg fått 3 vellykkede sett med unger på, de er værre en ansistrus sp når det gjelder rensing av akvariet i eggleggings perioden.
Daniel Schäfer: Har noen par i 720L karet.
Fjerner eggene fra karet og setter dem over i eget 20L kar. Behandle eggene med lit methylenblå.
Første 2-3 uker mater jeg med artemia, går so over til vanlig yngelfor.