6 oppdrett i 2013

Viggo Gausvik: Red back Manacupuru
Amund80: Har et par i en trio i 660 l. (PH 6,8, 26 grader ). Disse legger egg jevnlig.

Da de la egg på varmekolben ble denne tatt ut og satt i et mindre BBkar uten andre beboere. Luftfilter + en blåsestein som skapte sirkulasjon over eggene. Brukte ingen muggmidler så mistet mye av eggene pga mugg.

Da yngel ble frittsvømmende og plommesekken var tom har de blitt foret 2 ganger om dagen med artemia. Mes avskallede men også hjemmeklekkede artemia. Daglig slamsuging og små vannbytter de første 2-3 ukene pga den harde foringen.

Nå går de i et oppforingskar.
Per Ivar Paulsen: Ingenting utover det vanlige
gogo: Overtok et 300 liters juvel med et par vakre sorte skalarer. Tok ikke mange dagene før de la egg.
Har latt yngelen gå i samme kar som foreldrene og annen fisk og har 2 fiiine hvite med delvis gult på hode og rygg igjen. Er ca 2 cm i diameter nå.
Veronica Lillevik: Etter at foreldrene flere ganger spiste den frittsvømmende yngelen tok jeg tilslutt fra dem ca 20 yngel, som vokste opp og ble solgt.
Ørjan A: nytt par denne gangen, fikk være i fred i 120 litern, etter et par uker alene la de på nytt egg.
det som var rart denne gangen var at de la egg igjen etter at kullet var bare noen uker gamle, og de spiste også av den yngelen de allerede hadde. jeg flyttet paret igjen for å ta vare på de jeg hadde fått, ikke pokker om at flere uker med å ordne artemia skulle bli bortkasta. til slutt hadde jeg igjen bare 10 yngel, som nå er store nok til å gå sammen med de andre :D