9 oppdrett i 2014

Per Sigve Larsen: Det kom egg oppi eit 350 l akvarie
Lars Jamne: som tidligere…
MagnusTT: Fanget opp vigglere og foret opp i eget kar. 2 stk som nå er blitt 8 uker.
Jason Aksnes: som vanlig
Rachel--: Fiskene la egg hos min onkel, men han hadde dessverre ikke tid eller plass til å fostre de opp. Så jeg fikk eggene ganske fort, de klekkete og har nå vokst til store flotte fisk.
Marcus Holgersen Hagen: Veldig enkelt jeg bare elsker amerikanske ciklider i alle former og størrelser, tross ung alder har jeg drevet med fisk så lenge jeg kan huske og det er en enorm lidenskap. Og har vel aldri hatt akvarium uten ciklider.
Jeg kjøpte en flokk små scalarer som jeg aldri fikk ordentlig fart i, så hørte jeg med Eivind Idland som solgte to store villtfanga scalarer, de var enorme og er blitt enda større nå! Jeg tok å kjøpte en hel haug med Vallisneria americana gigantea som er en enkel og stor sivplante som jeg vet fra tidligere tips og erfaring at scalare trive særdeles godt i, begge de to store vilt fanga viste seg og være hanner og danna par med de små flotte scalarene mine som også vokste fort opp på okey størelse på rundt 11-12 cm. Det gikk bare sin gang og vips så var det egg, foreldrene var utrolig på passende og gjorde jobben godt, men tok alikevell ut ungene, i et 40 glass akavarie uten noenting oppi og bare lot dem vokse opp der. Forret ungene med gjær og artemia som jeg laget selv. Og startet å gå mer og mer over til flakkfôr når deres ryggfinner startet å bli synlige. Nå ser ungene smashing ut. Og ser ut som nå skal snart to av ungene legge egg, spennende :-)

Scalare la egg flere ganger men ansistrus var antageligvis skyldig i å spise eggene på natten. Kun det første kullet overlevde, nå har ansitrusen flyttet sammen med jack dempsey som kan lære den en lekse eller to, mens scalarene har fått ny beboer i en 7 cm L200.
Blåmann: Tok ut bladet de la egg på og klekket i eget kar. Yngel henger etter tråd på hodet og blir frittsvømmende etter tre dager. Nyklekt artemia i starten
Esben Solfjell: la egg på sverdplante å 7 yngel vokste opp å ble gitt bort, bodde i 240 liter.
Eide: 300liters akvarium med fx6