5 oppdrett i 2005

Siljan: Par av Stendker discus er plasseret i " rene " kar kun med filtrering og varmekilde i tillegg til leks kjegle

Foring med oksehjerte blanding 3 dager daglig i 4-6 uker med vannbytte daglig ( 25% ) på stabil temperatur 29,5 C.

pH holdes på 6,2-6,3 og DH & GH så lavt som mulig, helst under 2. Bruker Amtra for vannbehadling etter hvert vannbytte

Siste uken kjøres temperatur sykluser med vannbytte og reduksjon av tempreratur ved vannbytte ned til 27 grader. Lek skjer normalt da etter 48-72 timer etter at temperatur sykling er startet.

Etter egglegging; Lys på 24H inntil egg klekkes da normalt etter ca. 1600 døgngrader

Etter at yngel er frittsvømmende ( 2,5-3 dager etter klekking ) tar foreldrene over og forer fra korps sekretet. Artemia klekkes og gies forsiktig fra dag 6 etter frittsvøemmnde stadium.

Etter ca 18 dager fra foring startet med artemia begynner tilvenning med rent skrapt oksehjerte i kombinasjon med artemia. Etter ytterligere 10 dager kjøres det en overgang til rent oksekjøtt og artemia kuttes ut.

Yngelen holdes sammen med foreldrene mellom 6 og 8 uker etter egglegging.

Etter et kull settes foreldrene ut på hvile et større kar i minimum 3 måneder

Har hatt oppdrett på;

Marboro Red ( 2 par )
Cobolt blue ( 2 par )
Blå-Turkis ( 3 par )
Red Scribbelt ( 1 par )
Rolf-: Gjorde ingenting spesielt, annet enn å kjøpe 6 cobolt (tror jeg) discus. Det ble dannet 2 parr, og de lekte mange ganger. Kvittet meg med de når jeg flyttet fra Tromsø til Vesterålen.
tropeoppdrett: hadde et par i en 540 liter! la egg på plante første gang og rot andre gang
Glugga: lek i forbindelse med vannbytte og temp.fall. Ble aldri gjort noen større innsats for yngelen, som fikk vokse opp i beplantet akv. med foreldrene
Anne Marie Bryn-jensen: Kjøpte 5 ungfisk med returavtale på 3 av dem når jeg fikk et par. De lekte i 325 selskapskar, men fikk flere yngel da de ble plassert i en 120L alene (Huff, liten plass jeg ga dem). Rett frem oppdrett, gode foreldre tok seg av foring de første ukene, resten var bare vannbytter og foring frem til de var store nok for salg