8 oppdrett i 2008

Frode R.: Hadde ett par i et 260 liters akvarium, med torv filtrering og eikeblader i bunn for å få ned pH. Har latt dem gå en god periode for seg selv, slik at de skulle "finne ut av ting" på egenhånd. Nå på siste kull så passet de på yngelen i over 3 uker før jeg fjernet dem.
E-Dahl: har ett parr som legger egg i eget karr, yngelen er foret opp på nyklekt artemia
Haavard Braathen: Rene kar, overdimensjonert filter, kvalitetsfor, regnsesongmetoden
SummeTone: Hadde ei hue,kjøpte flere discus,og vips så hadde jeg et par!
begynte å legge egg i september 2007,men det ble noen forsøk før de klekket.
Det kullet som klarte seg ble lagt i januar 08.
Tok 3 dager å klekke,begynte å beite noen dager etter klekking.
Mistet alle sammen da det ble et voldsomt pH-kræsj her i mars en gang,så yngelen ble ca 8uker gammle.Det var ca 35stk før kræsjet...surt!men skal prøve flere ganger:)
Toralill: Har hatt leksparet nå i et halvt år å gått å venter på at det skulle sje. å til slutt sjedde det;)
G.Pettersen: Har hatt yngel på dette paret "Royal Blue" flere ganger men de har alltid blit forstyrret av flere andre discus i akvariet. Tok derfor ut all annen discus da de la egg denne gangen. De har lagt egg på en diskus lekskrukke. Etter hvert ble de fritt svømmende og beiter på mor og far og har blitt søte små diskus barn. Temp har ligget på ca.26 grader og ph 6.5. Yngelen fores med avkapslede artemia og mikro orm.
finnes: Mye arbeid med mating av yngel.
Dette er som å ha et valpekull.
Foreldre ble satt i eget kar, og da gikk det av seg selv.
Mye vannbytter, og klekking av artemia.
Dagfinn Lund: Jeg har 1 par rød Turkis som stadig legger egg og får disse frem. jeg har solgt flere kull fra disse fiskene. Jeg har også anskaffet meg 1 på Marlboro Red og 1 par Blue Daimond som har lagt egg men ikke klart å få levende yngel enda, Heg vil også investere i flere typer Discus da dette er blitt min store hobby. Jeg har 9 kar på tilsammen 2500 liter.