5 oppdrett i 2010

MarenB: Flyttet den tyggende hannen over i et fødenett slik at han spyttet der. Hadde mye mose, hornblad og flyteplanter der. Etter å ha tygd i 2 uker spyttet han og yngelene var igjen i fødenettet i litt over 2 uker før de kom i eget kar. Ca 20 yngel er nå over 2mnd gamle. De har fått microorm fra begynnelsen av og ser friske og raske ut:)
mona o: Satte en hunn inn i samme kar som en hann (som hadde vært enkemann noen uker) og vips var det gjort i løpet av 15 minutter. Hannen ruget yngelen i to uker, og da han spyttet dem ut, ble hunnen flyttet så hun ikke skulle spise noen. Hannen fikk være i samme karet som yngelen noen dager, men så ble han observert i å ete sitt eget avkom, så da ble han også flyttet ut. Yngelen går i en 85 liter og får servert levende nyklekt artemia, noe de er store nok til å ta som første føde fra dag en.
Akvariet er en 85 liter, veldig tett beplantet, og det er ingen andre fisk som kan true yngelen. De er alene der unntatt en koloni med kirsebærreker og noen små Corydoras på bunnen.

Lett surt vann (6.8 ph), lav gh (1 til 2) og ca 24-25°C i vannet var vannverdiene.
Humunuku: Ph rundt 6, flytter hannen til eget ynglenett i rugeperioden og lar han gå isolert noen dager etter han har sluppet yngel for å la han spise og komme seg tuil hektene. Fôrer yngel med nyklekt artemia og etterhvert frossen cyclops.
Anita: Et par i en 54 L med mye flyteplanter og tett beplantning. Yngelen spyttes etter to uker og har nå yngel i flere størrelser. Hunnen tas ut når han tygger. Fores med artemia og cyclops. PH=6,5, GH=3 og T=26
Janne: Hadde et par i en beplantet 19 liter. Mest yngel ved å la hannen spytte egga i fødenett og sette han tilbake i tanken.