11 oppdrett i 2006

Sellie: dette er det jeg er stolt over, det har vært et mål en god stund:D

det var helt uforvent at jeg fikk eggene. satte de sammen i 17literen fra bollen og et par uker etter kom det egg. de har lagt egg et ganger i bollen før men de ble spist. de begynner å få en god del farger nå og er helt nydelige! ta kontakt hvis du er intresert i å kjøpe når de blir store nåkk;) de ble frittsvømmende 1 april:D
[External Image]
Michael Tveter: jeg har et par i en 60 liter og disse yngler som bare det, det kommer ca et kull hver 3. uke, og da er det på`n igjen med å fiske ut hunnen og å dra ut stikken til pumpa, har til nå hatt over 150 levedyktige yngel.
E-Dahl: lav vannstand i helglassakvarie. luftsteinen slås av under skummredebygging. hunnene fjernes etter endt lek.
yngelen fores opp på infulsorier og senere nyklekt artemia.
tempratur 28 grader.
BettaBeauty: Senket vannstand, temperatur på 27-28 grader, så lenge fisken er villig går det greit, om paret ikke liker hverandre er det bare å gi opp. Yngelet föres opp på infusorier, avskallede artemiaegg og mygglarver.
Hegga: Veksler mellom 3 kar som hannen settes i. Introduserer så hunnen for ham og leken er i gang.
Hunnen tar jeg ut av karet når leken er ferdig.
Hannen tas ut noen dager etter at yngelet er klekket.
Tommy: hafmon fin og enkel fisk
lagger et fint og tett skomreir. damen må her ha mange sjulesteder vist hun skal overleve dene brutale behandling .
yngelen får flytende artemia + pulver.
MagnusTT: Satt 3 hunner og en hann i et 30l akvarium, med 28grader i vannet, ph 7. Men plutselig var hannen min helt oppspist og "halvdød" oppe i et hjørne, det viste seg etterpå at ei av "hunnene" var en hann, uten de store finnene. Den tok over skum-redebygging og etter 2 dager var det yngel, men denne hannen hang seg fast i ei blomsterpotte og døde. Men yngelen klarte seg greit uten far, så nå har jeg 14 ungfisk som er flotte og feite.
latesomfisk: Hadde en han og en hun i en 14 liter uten pumpe, mannen lagde skumreir etter en stund, tok ut dama etter eggene var på plass, mannen noen dager senere.
MalkavNO: han og hun i 80 liter uten grus. lite luftpumpefilter. eikeblader flyttende i vannoverflaten. yngel ble foret opp på infusorier og nubifluid fra frittsvømmende alder.
kåsei: Jeg hadde ca 10-15 cm vann i et 63 liters kar,stein i bunnen og flyteplante.
Senket tempen til ca 20 grader og da begynte di i leke og bygget skumrede.
splendens: fyller opp 70 liters akvarie, innreder med mye stengelplanter i bånn, grus og tilsetter menthylen blått. tilsetter også et par catappa blader som flyter i toppen. lar en hanne bli kjent med karet i et par uker for så å sette ei hu i yngelkar. så slipper jeg henne løs når hun og han er klare.

temp: 28 grader.