12 oppdrett i 2007

Hegga: Flytter som regel hannen over i et tomt kar.
Når han viser tegn til og begynne på og lage skumrede slipper jeg en hunn oppi og leken er i gang.
latesomfisk: Skumming, fjerning av dame, fjerning av mann
Holms: Hadde hoa og hannen i en 12 l m dekkglass lite eller nesten ingen sirkulasjon ,Hannen laga skummrede allerede dagen etter det blei ga 25-30 yngel av dette kullet
Thomas Johansen: ET par i en 40 liter.. hannen lagde skumrede.. egg ble lagt, tok ut hoa når leken var ferdig.. og tok ut hannen når egga hadde klekt.
Taina: Hadde hannen i en 12 liter for seg. Lot han få en dame på besøk, og så var det gjort :) mange fine kampfisk fikk vi ut av det kullet. (Tok selvfølgelig dama ut da egga var lagt. og tok ut pappa da yngelen blei frittsvømmende.
TK: pH ca 7. lot han lage skumrede i fred. Introduserte så hunnen etter et par tre dager. Når hun godkjenner redet samt hans tilnærmelser parrer de seg og han passer egg og yngel. Har ikke fått så mange yngel til å vokse opp, for det er kloreker i begge kar jeg det har blitt kampfiskyngel. Noen klarer likevel å vokse opp.
Galemor: Det hele begynte med at jeg lenge har hatt lyst på kamfisk, men aldri turt å begynne. fikk ett 80 liter akvarium som jeg hadde tenkt til å bruke som karantenekar, men på grunn av samboeren min, måtte jeg fjerne ett av akvariene og da flyttet kampfisken dit. Hadde en veldig agresiv hunn som jeg måtte sette i fødekar fordi ho prøvde å drepe hannen. Der sto hunn og fikk roet seg og etter to uker slapp jeg henne ut. de lekte men jeg så ingen egg. etter to dager måtte hun en tur tilbake til fødekassa. der sto hun ikke lenge (ho rømte).
nå gikk det mye bedre og torsdag 23/8.07 så jeg den første yngelen under redet. gikk til innkjøp av betta yngelfòr på min lokale dyrebutikk (krizoo).
det forer jeg med fremdeles, for det kommer stadig vekk ny yngel.
16/9.07 den første yngelen begynner nå å få litt størrelse (mellom 3 og 5 mm).
Islensk: Jeg har 2*60 liters akvarium med Kampfisk sei.
Et er av Crowntail par og det andre er frå turkis halvmoon par.Jeg går etter sveins sin terori med framgangsmåten
Gladlaks: Jeg satt en han og tre hunner sammen i et 15l akvarie. Det tok 10 dager før han begynte å bygge rede. Han valgte ut en villig hunne så jeg tok ut de to andre. Etter parringen tok jeg ut hunnen. 4 dager senere tok jeg ut hannen. Nå etter en måned har jeg ca ti stk. som koser seg i barnehagen sammen med noen guppy barn.
Lena Jansberg: Slapp en kampfisk hue og en hanne sammen. Gikk i lek relativt kjapt. Etter ca en uke var yngelen frittsvømmende og jeg fjernet hannen. Begynte fore med infusorier. Når yngelen ble stor nok gikk jeg over til artemia
kollektivet: Hadde eget kampfiskkar med en hun og en hann og hannen begynte kjapt med skumrede osv. Men overså jo helt at det faktisk var yngel i karet fjernet kampfiskene og puttet inn en molly som spiste de opp. Var kun 1 hun som levde opp.
splendens: fyller opp 70 liters akvarie, innreder med mye stengelplanter i bånn, grus og tilsetter menthylen blått. tilsetter også et par catappa blader som flyter i toppen. lar en hanne bli kjent med karet i et par uker for så å sette ei hu i yngelkar. så slipper jeg henne løs når hun og han er klare.

temp: 28 grader.