26 oppdrett i 2008

Teppemann og Avada: Hannen laget skumrede i sitt hjem, en 17L tank. Vi satte inn en hunn og de lekte. Yngelen ble etter klekking flyttet over til yngelkaret vårt. De to første ukene ble de fôret med JBL flytende dråper, før de gikk over på nyklekket artemia. Fra ca fjerde uke begynte tilvenning til flakfor og pellets, og etterhvert mygglarver. Av totalt ca 15 yngel har 6 stk vokst opp.
TingeLinn: da en av hoene ble loddrett stripete,putta jeg ho oppi til den ene kampfisk hannen vår.de dansa og lekte og koste i mange timer.det ble endel egg,men ikke så mange har overlevd.hoa tok jeg ut etter egglegging,hannen fikk være i med barna i 4 dager.da svømte de alene...
Rolf Berglund: Det startet med et tilfeldig oppdrett, da jeg satte en hun og en han i et kar med masse flyteplanter. Det ble bygget skumrede, men jeg så aldri noen fiskeyngel, før jeg skulle tømme karet. Da dukket det opp yngel i flere størrelser. Nå har jeg skilt dem, og satt igang et nytt forsøk, og dette ga resultater med en gang. At noe så smått kan overleve.Men det går bra så langt.
Operaline: En hann og to hunner i en bolle. Hannen bygget skumrede, og noen dager senere var det masse yngel=)
Lissi87: Jeg hadde først hunnen og hannen sammen i et stort akvarie på 248liter i 2-3 uker, så tok jeg hannen ut og hadde han i et 50 liters akvarie med bare ca 15 cm vannstand, og varmekolben på 27-28grader.. Så bygget han skomrede over 3-4 dager så tok jeg hunnen oppi en ganske stor håv og klarte og feste denne oppi hos hannen.. Der var hun noen timer mens hannen føk rundt henne og bygget videre på skomrede, så slapp jeg henne fri.. da var det litt jaging av hannen, men han sluttet ganske fort, så begynte hannen og flode seg rundt hunnen og etter 3-4 ganger så begynte det og komme ut egg.. dette holdt de på med i ca 2 timer, og når de var ferdige så tok jeg ut hunnen og lot hannen være igjen alene..
Ronny Hansen: Hannen laget skumrede, så satte jeg hoa inn og ting gikk sin gang. Fikk 7 nydelige kampfisker ( 2 hanner og 5 hoer)
Lindeluren: 26 C, mat annankvar dag, oksehjarte ein gong i blant, skifte ut vatn ein gong i veka, flyteplantar, godt lys.

Leik: 60 liter med vannstand på 12 cm, andemat, bunnplante som held fast andematen, rot o.l. sandbotn. 29C.
Taina: Vanligvis;
har hannen i et kar for seg. Lar han få en dame på besøk, og så er det gjort :) Tak dama ut da egga var lagt. ogtar ut pappa da yngelen blir frittsvømmende.

Det hender at det overlever kampfiskyngel i vår 660liter (med masse predatorer) takket være pistia`n. Kampfiskene elsker disse plantene!!!!
frosken: Mange egg.Tok først ut hunnen,når yngelen begynte å stikke av tok jeg ut hannen.
Mange vannbytter og jevn foring.
Koi og hoi: super lett i liten bolle
AnneC: Hann: Veiltail, Blå.
Hunn: Halfmoon, LysBlå og Hvit.

Satte dem begge i en 10 liter (egentlig litt for lite, men....), masse planter og god mat, ett og annet vannbytte - KUN 1/3 av vannet byttes.) (Hunnen MÅ ha litt rund mage.)

Da hannen hadde skummet et passe stort skumreir, kste han godt med hunnen og hun slapp eggene.

Hannen plukket dem opp og la dem i redet. Han blåste bobler under eggene og passet godt på dem.

Etter et par dager så jeg noen nålespiss små, sorte/grå yngel som hang vertikalt i skumredet.

Etter et par dager til, tok jeg hannen ut (litt for tidlig..., men man lærer av sine feil...) og yngelen ble foret med litt flytende artemia.

Så ble yngelen frittsvømmende og fikk tørr Artemia.
(mangler): Etter at hann og hunn hadde gått i et kar sammen en liten stund begynte de å leke og hannen fikk bygd seg opp et flott skumrede i en halv pappkopp. Leken i seg selv var over i løpet av noen timer. Hunnen ble flyttet i løpet av noen dager. Etter et par dager klekket eggene, og et par dager etter det igjen ble yngelen frittsvømmende og hannen ble flyttet. Fôret opp med infusorier, etterhvert nyklekket artemia og også "babyfôr".
betta..ramirezi: har en hann i en 10 liter som lagde skumrede så jeg slapp oppi en hun å dagen etter var det masse egg i rede
Kai O Hetland: Det bare hendte..
Reiste på søndag, var skumlagt
Kom tilbake fredag, kunne se eggene.
Uken etter svømte yngelen..
Mange ble borte på kort tid. 4 lever fortsatt etter 3 mnd..
Fanny: Våknet opp en morgen til et skrumeir stappfult med små egg!
Lynet: Rolig (stillestående vann) og masse planter. Resten ordnet fiskne selv :)
Ingunn Johnsen: Lekte i min datters 54 liters kar. Yngelen blei tatt ut og foret opp i 12 liter.
Liv H: Et par i 96 liter selskapsakvrium. Fikk 3 kull i rask rekkefølge. To av kullene fiska jeg opp rett etter de ble frittsvømmende og har hatt dem i et rekekar. Ser ut til at en god del har klart seg godt :-)
Myrheksa: Foreldrene går sammen i karet og begge hjelper til med yngelpleie.
I karet (20 l) er det blåsesand på bunnen, og en stor dott javamose, luftestein og pumpe. I den innvendige pumpen sitter det blåfilter
både inni og foran innsuget.
(Så ikke yngelen skal bli sugd inn!)
Fores med artemia, knuste malletabletter, discusgranulat og flakfor.
Alexus: Passer på vannverdiene. Har en fast temp på 26 grader. Før jeg setter hunnen sammen tar jeg ett lite vannskifte med kaldtvann.
Setter hunnen i ett føde kar i det karet som hannen svømmer i.

det stimulerer som regel til skumredebygging for "alle penga". Etter ett døgn setter jeg dem sammen. Forhåpentligvis vil leken settes i gang.

Etter leken tas hunnen ut og settes i eget kar og får litt ekstra TLC (tender love and care ;p) Da hun får rikelig med god mat, som regel røde mygglarver.

Hannen passer på redet til eggene klekkes og yngelet er frittsvømmende. Da tas hannen ut for å få litt TLC han også.

Yngelet blir foret opp med Microcell.

Av siste kull på drøyt 60 stk, overlevte 2 stk.
Kunne hat mye mer hvis jeg hadde vært flinkere med yngelet....
Skorstein: Fulgte sveins metode en del. Et BB kar på 40 liter med Pistia, halvfull med vann. Hannen alene oppi og så hunnen litt senere. Tok et par døgn så lekte de. Foret på infusorier fra potet i starten. Hunnen ut med en gang etter leken (Leken tok 4 timer) hannen ca 3 dager etterpå. PH 7 KH 3 Temp 27. Mange som ikke overlevde, men fikk ikke artemia.
Jan Erik Berntsen: Lot hannen lage skumrede før jeg lot en hunn komme oppi.etter 2 dager og noen harde slag for hunnen så kom paringsdansen.
Holdt yngel med hannen noen dager når de var klekket.(eller når jeg oppdaget at de var klekket).
Humunuku: 25 liter med uten bunnsubstrat med div flyteplanter og en halv mini-blomsterpotte inne i javamose, der hunnen kan gjemme seg og et halvt varmdrikkebeger langs med vinduet.
Flyttet hunnen etter lek, og hannen når all yngel begynte å fordele seg rundt i vannskorpen.
splendens: fyller opp 70 liters akvarie, innreder med mye stengelplanter i bånn, grus og tilsetter menthylen blått. tilsetter også et par catappa blader som flyter i toppen. lar en hanne bli kjent med karet i et par uker for så å sette ei hu i yngelkar. så slipper jeg henne løs når hun og han er klare.

temp: 28 grader.
E-Dahl: oppdrettet i artskarr
Kristin1993: Det går et par i en 50 liter der vannstanden har blitt senket til 10 cm, De legger egg hale tiden og ynglene vokser fort...