20 oppdrett i 2009

Liv H: Leker jevnlig hos meg, flytter noen ganger litt yngel over i rekekar eller yngelnett så de kan vokse opp. Men for det meste lar jeg naturen gå sin gang nå i hovedkaret. Det resulterer dessverre i lite yngel. 3 som har vokst opp av dette kullet, redda ut 4-5 av hovedkaret og 3 har klart seg over de kritiske ukene. De går i ph ca. 6 og 26 grader. GH2. Selskapsakvrium på 96 liter.
Leite95: Jeg prøvde meg på kampfisk oppdrett for en stund siden . alt gikk ikkje som planlagt , hunnen hoppet hele tiden ut av føde buret og jeg hadde glømt å lage mat . men til slutt fikk de lagt egg. de så ut til å leve de første dagene men så plutslelig var de død. liten stund senere døde hannen min også. så jeg tømte ut alt vannet i karet og tok å fylte det til topp. litt senere fant jeg kampfisk hunnen min borte ve hunden min sin mat skål. den må hoppt ut av akvariet.
og for noen uker siden merka jeg en overlende yngel. som jeg ikkje hadde mata eller noe sånt. men den har nå levt i 6uker nå og jeg har mata den og tatt vare på den.
Den Lever ennå =D
Discus 123: Hadde ett lekspar i ett eget kar hannen lagde skumm rede og en dag etter på slapp jeg ut hunnen hunn la egg to min senere.Eggene klekte to dager senere ,ble foret opp på micro orm.
splendens: fyller opp 70 liters akvarie, innreder med mye stengelplanter i bånn, grus og tilsetter menthylen blått. tilsetter også et par catappa blader som flyter i toppen. lar en hanne bli kjent med karet i et par uker for så å sette ei hu i yngelkar. så slipper jeg henne løs når hun og han er klare.

temp: 28 grader.
counterkris: kjøpte en hanne og to hunner tok noen par uker. mater yngel med banan og skal bytte til artemia etter vert.
TK: pastell VT han i 16l m/ rede. Rød VT hun ved siden av til begge var klare, lot han være hos yngel 1 uke før de fikk karet og flere kar for seg selv. pH opp mot 7.5 GH10
KampAvarium: Velg riktid par med tålmodighet, omsorg og tid :)
AnneC: Velger å flytte hunnen til et kar med en hann i. Legger i ekstra planter slik at hun kan gjemme seg. Forer så med levendefor. Så går det meste av seg selv. Fjerner faren når de halvmillimetersmå svømmer fritt omkring. 4. kullet med unger, i år, er nå klekket og går for seg selv i en 9 Liter Fores med et ekstra fiiint vitamin/matpulver.
Fred Grønnerød: 2 hunner sammen med en han i et kar fylt med masse planter. Dette resulterte i ett avkom som lever i beste velgående idag (august 2009).
Ingunn Johnsen: Nokre få yngel har overlevd saman med foreldra.
kjetil særheim: kjent fremgangsmåte. halve karet med vann. kun innhold : varmekolbe og litt javamose.
Hannen går i dette i 2 dager. Satte ett annet kar helt inntil med ei hunne. En iseporbit i enden av karet til hannen. som han laget rede under. Etter 2 dager slapp eg hunnen oppi til hannen. Så gikk det 5-6 timer og leken var i gang.
Foret yngel med babytørrfor. Mistet 90% av kullet. Sitter igjen med 5 stk. 3 mnd gamle nå.
røysland: Fora godt med mygglarver og artemia i ca14 dager i forveien. Satt hunnen i fødekasse hos hannen.Slapp henne ut når jeg var fornøyd med skumreiret.
Leken varte ca 3t. Tok hunnen ut når de var ferdige. Hannen gikk med yngelen til de var frittsvømmende.
antall yngel reduserte seg fort og det er 8stk som har vokst opp.
Benedikte Kjeksrud: Disse har blitt foret opp med liquifry 1, frosne artemia nauplier og tørrfor.
Reidun Slettvoll: bobler over det hele, og ett par hundre yngel, men bare en stakkar som vaks opp.
Frode R.: Satt opp eget 70 liters akvarium. Har 1 hann og 2 hunner. Masse java mose og andre planter i akvariet som eventuelle yngel kan hjemme seg i når de kommer. Har nå sett 3 halv store avkom fra tidligere lek.
Dag L Fjeldstad: Leker di i små akvarier og skiller yngelen etter størelse etter hvert
Frank Steinar Sørensen: Han går i et 18 liters kar. Setter henne i en fødekasse med han. Når hun er klar slipper jeg henne ut til han. Temp ca. 29 grader. Veldig tøft å se dem leke.
jostein: skulle skifte vann i det minste akvariet mitt(60l) da jeg merket at det var egg i skummredet til kampfisken min bestod av ca.50 små egg.tok dem først i en liten rugekasse, men de var så små at de klarte å svømme ut derfra. dermed var jeg nødt til å bruke kele akvariet til dem. så jeg flytted de andre fiskene til det andre akvariet(180l). det tok to uker før jeg fikk artemiaeggene jeg bestillte. foret yngelen kontinuerlig med artemia det tok ca 6 uker før jeg begynte å se farger på dem(rød og blå). det var veldig forskjeld på størrelsen og noen manglet dessverre de små finnene som er på undesiden, men er fine allikavel.
StineMari: Hann og hunn i samme kar, tok ut hunnen da hannen ble aggresiv og noe senere oppdaget jeg yngel i karet.
Kætty: Kampfiskene våre er crowntails. Vi satte en gutt og en jente sammen i 30 literen. Gang på gang klarte far og lage altfor store bobler, så reiret bare sprakk. Vi satte han tilbake i ene akvariet og kjøpte en ny pen hanne. Der ble det reir, og der ble det egg. Der ble de også wigglers, så frittsvømmende, så spiste far de opp! Neste gang puttet vi mor og far i ett lite kar. Så fort de hadde lagt egg fjernet vi mor. Far ble tatt ut rett før yngelen var frittsvømmende. Vi fòret de med "Atisons betta starter" til å begynne med. Etterhvert fikk de artemia egg. Ettersom de vokste så gikk de over i større tanker og spiste det som de andre fiskene fikk. Mygglarver, discusfòr, algetabletter, reker, mark osv.. Når de var såpass store at de begynte å krangle så ble de plassert på dyrebutikken i akvariene der, og solgt. Beholdt en flott hanne selv, med tanke på videre oppdrett.