16 oppdrett i 2010

carina: først gjør jeg klar karet:
snker vannstanden til 10 cm
tar noen planter oppi
en halv isopor kopp oppi
etter jeg har gjort dette tar jeg hannen oppi, så han får sust litt rundt. etter 1 dag tar jeg hunnen oppi i en "føde boks" eller guppi tank. hannen beggyner med en gang å lage skummrede. da jeg ser at hunnen er klar , hun har loddrette striper og peker med hodet nedover, slepper jeg hun utti:) og fjærner henne etter dem har lagt egga:)
MarenB: Hadde et plakatpar i en godt beplantet kar på 60l med en del røtter og mssse gjemmeplasser. PH 6,6 temp 25grder. 2 dager etter at jeg hadde fått de og hatt de oppi dette karet begynte de å leke med befruktet egg som resulat. Etter 2 nye dager lekte de igjen og jeg har nå etter 2,5mnd ca 30 ungfisk i alle størrelser der den største er ca 3cm
splendens: fremgansmåte står nøye forklart i profilen =)
Maretard: Jeg holdt en hann og hunn i et normalt innredet akvarium på 63 liter. Temperaturen var 27, vannet var bløtt og lett surt.

Egentlig skulle jeg forsøke med et såkalt familiekar og lot både hunn og hann være i karet, men da yngelet var frittsvømmende ble foreldrene mer interessert i å spise dem, så yngelet fikk vokse opp i tanken alene.

Yngelet fikk infusiorier og liquifry 1 den første tiden, deretter hovedsaklig microorm, artemiaflak og litt finknust diskusfor etter hvert. Begynte med frossen daphnia da de var 5 uker gamle, men det likte de ikke, nå har de også prøvd frossen artemia, og det var veldig populært.

Ved 6 ukers alder har 10-20 stykker overlevd, og er rundt to cm store.
Christian K: stort akvarium ,(minimum 230L) masse hunner noen par hanner, laager seg revir, leker en stund, yngelen fores med artemia etter plommesekken er oppbrukt
Feijk: Var i et 5,5 liters akvarium, som hannen var i 2 dager først...
Litt javamose, slik at det var litt hjemmesteder, ga squash daglig og byttet 20% av vannet hver dag..
Etter 2 dager puttet jeg hunne oppi og senket tempraturen fra 25 grader til 22 grader, en time etterpå var leken igang :)
Siljee: Sjarmerende herre i rødt og en dame i midlertidig opphold i en 17 Aquabox (Pga flytting) endte i skumrede og derav yngel. Flyttet hunnen tilbake og lok hannen passe redet.

Yngelen er fôret opp med mikroorm, artemia (levende og avskallet), knust flakfôr og oppvekstfôr.
Sparesset: Første kull kom egentlig til ved en tilfeldighet, da onkelen min kom og tok over alle mini-akvariene mine på 28liter, som fikk yngel i det ene karet, som så sendte det tilbake til meg.

Hunnen og hannen gikk vist sammen i 2 dager etter skumredet ble laget, så jeg fikk ikke tatt ut hunnen før det var litt for sent egentlig. Hunnen lever i beste velgående hos onkelen min nå.
Yngelen gikk sammen med hannen i 3 uker før jeg tok ut hannen, og nå vokser yngelen oppi 28literen med de to hunnene mine.

Jeg har ikke noe større akvarium egnet til dem for øyeblikket, men forflytter de nok til 95literen når den blir tom. Yngelen blir satt bort til onkelen min i skrivende stund om 2 uker (: Flotte små crown-yngel, omtrent 10-13stykker som har klart seg.
Trond86: Lek i en 17liter, ventet til yngelen ble frittsvømmende, flyttet da hunne & yngel.
Frank Steinar Sørensen: Han går i et 18 liters kar. Setter henne i en fødekasse med han. Når hun er klar slipper jeg henne ut til han. Temp ca. 29 grader. Veldig tøft å se dem leke. Takk til Lovesoul.
CiklideSyka: lagte til et kar med mase flyte planter,så senket jeg kare til son serka 25 cm med vann i kare lot det stå i 2 dager uten å mate.
den 2 dagen uten mat ynglet dem....4 dager sne kleket eggene og det var baer mse små øyner å se
Kætty: Så var det han far fra 2009 kullet sin tur til å få seg en dame. Vi tok de sammen i en mindre tank og reiret var bygget på null komma niks. Kom hjem fra jobb og fikk filmet hele leken med egglegging. Ganske spesielt og se hvordan fruen blir helt livløs etterpå. Tok henne ut etter en stund så far fikk passet på eggene sine. Vi tok han ut ca en dag før wigglersen var frittsvømmende for at han ikke skulle spise de opp. Vi fòret også disse opp med "Atison betta Starter" og etterhvert artemia egg. Denne gangen fikk vi både gutter og jenter. Kranglingen mellom guttene startet tidligere enn forrige gang, sikkert pga damene. Så vi lot de skille lag.Noen var store nok til å kunne settes på dyrebutikken. Damene vokste opp sammen og lever nå i 180 literen. Av de få guttene vi hadde igjen var det bare en som overlevde med finnene i behold. Dette er nok det siste kullet på lang tid. Vanskelig å la alle vokse opp optimalt når de må skilles før de er store nok til å gis bort. Crowntailen er bare så utrolig vakker, men må vente til vi har større hus og mer plass.
Nikotin: Hadde 1 hann og 2 hunner sammen med annet småtteri i en 100l. tenkte å ommøblere, men hadde lyst til å prøve å få til lek først. Tok ut L128, de 3 sverdragerne og den ene hua, senket vannstanden til ca 20 cm og føra hardt med mygglarver. Kort tid etter var skumrede etablert under flyteplanter. Lek etter 3 dager. Tok ut hua. Tok ut hannen etter at yngel ble frittsvømmende. Matet med flytende yngelfor. Tror de 2 banjomallene som gikk der samtidig fikk seg et herremåltid, for det var bare 1 stk som overlevde. Gitt bort til en kamerat.
Fikk litt blod på tann og har for tiden 2 småkar i kjelleren med betta yngel gående. Later til at overlevelsesprosenten der er litt høyere.
Salac: Hannene går alene i 19L BB akvarium med en dott Javamose i, samt halve overflaten dekket med Salvina natans. Når skumredet er stort nok flytter hunnen inn og jeg gir de opp til 4 dager på eggleggingen. Hunnen fjernes etter eggleggingen og hannen etter yngelen er frittsvømmende. Yngelen går i karet til de er ca. 0.5 cm store og flyttes da til et større akvarium. Hannene plukkes ut etter hvert som de blir aggressiv og settes i hjemmelaget kampfiskreol.
Anna U.: 100 liters akvarium. PH 7, lav GH og KH. Lekte flere ganger i uka og noen få yngel vokser opp.
Trond V: Flyttet en hann og en hunn sammen i et lite kar. Det tok et par forsøk, da hannene var veldig ivrige/aggressive. Prøvde et par kombinasjoner av hanner/hunner før det gikk første gang.