13 oppdrett i 2011

Haave: En hann og ei hunn gikk sammen i et 190l selskapskar. Ble foret opp med røde mygglarver. Resten gjorde de selv.
Jonask: Middels beplantet 54-liters Juwel, med en hann og to hunner. Hannen bygde redet umiddelbart etter innflytting, etter et par dager ble det lek.
Puttet så moren i fødekar. Yngelen vokste opp med faren fritt, men bare én ble voksen. Tror de andre forsvant ved vannskiftene :P
Jehson: Brukte 12 liters akvarium. Fylte karet med vann fra springen og monterte varmekolbe. Varmekolben er satt på 25grader. Karet fylte jeg på med mange store pistia planter der hunnen kan gjemme seg fra hannen.

Satt både hannen og hunnen i karet samtidlig på kvelden. Hunnen isolerte jeg med en gjennomsiktig 1,5 liter vannflaske(kuttet i bunnen). Dagen etter har hannen lagt skumrede, da slapp jeg hunnen ut. Hunnen ble vanligvis jagget av hannen og fikk juling, men på ettermiddagen ble det roligere. Hunnen jeg under skumreden til hannen og "danset" med hannen.. Det regnet med mange egg. Disse eggene ble tatt opp av hunnen i det første omgang siden hannen var ikke helt ferdig med å bygge opp skumreden. Etterhvert var det begge som tok eggene og la inn i skumreden.

Etter flere runde av "Kampfisk Dans" ble hunnen igjen jagget av hannen. DVS, at one-night stand is over. Tok ut hunnen fra oppdrettskaret mitt. Resten av jobben tok Mr. kampfisk far. Hvert egg som faller fra skumrede henter han og setter tilbake helt til eggene blir en yngler og svømmer fritt.

:D
Håkon S: Plasserte hannen i en 30 liter med flyteplanter. Når han hadde laget skumrede plasserte jeg hunnen der og vips, egg. Ynglene ble matet med infusjoner i starten.
2ve: har da fått kampfisk yngelen toil å leve opp.
Eggene ble klekket i akvariet og fanget opp i yngelkasse etter 2 dager.
foret opp med flytende for de første ukene ,nå på frossenfor
Kim Olsen: Har et 30 Liters Lekeakvarium med sannbunn og mye planter langs vannoverflaten.. setter oppi en hann og 2 hunner og bare venter på resten.
Jon Larsen: 1 Par går i 28L leker hele tiden
Mvjnz: Foret opp hannen og hunnen hver for seg, satte deretter hunnen oppi til hannen i en gjennomsiktig beholder. Innen ett døgn hadde hunnen hoppet ut av beholderen. Siden denne hannen er snill med hunnene lot jeg dem bo sammen en uke eller to, og da gikk det helt av seg selv.
William C: I et artskar. Artskaret var 22l
Ingunn Johnsen: Nokon yngel overlevde i tett beplanta akvarium.
splendens: Halfmoon super delta
Abelle: Litt jobb =)
Trond V: Flyttet en hann og en hunn sammen i et lite kar. Det tok et par forsøk, da hannene var veldig ivrige/aggressive. Prøvde et par kombinasjoner av hanner/hunner før det gikk første gang.